Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Odobren projekt

Gradi se reciklažno dvorište 'Biograd na moru'

reciklažno dvorište
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Vrijednost je 5,15 milijuna kuna, od čega će se iz EU fondova i nacionalnih sredstava sufinancirati više od 90% ukupne vrijednosti

Gradu Biogradu na Moru odobren je projekt „Reciklažno dvorište Biograd na Moru“ ukupne vrijednosti 5,151.239,34 kn, od čega će se iz EU fondova i nacionalnih sredstava sufinancirati više od 90% od ukupne vrijednosti.

otpad Edukacijske radionice Gospodin Otpadić djecu Zadarske županije učio kako razvrstavati otpad

Prvi ugovori potpisani su s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem i direktorom Fonda Dubravkom Ponošem u studenom 2017., a dodatna odluka o odobravanju sredstava s potpisom ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac u Biograd je stigla u siječnju 2018. godine.

Većina sredstava bit će utrošena na gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u Industrijskoj zoni Biograd na Moru, a ostatak će biti namijenjen za upravljanje projektom, informiranje i edukaciju stanovništva. Projekt će trajati godinu dana, a nakon završetka njime će upravljati komunalno poduzeće Bošana d.o.o.

Ovo će biti zasad jedini ovakav objekt na ovom području koji će se financirati iz EU sredstava, a Grad uskoro planira realizirati i projekt „Sortirnice otpada”, kao i projekt “Sanacije odlagališta otpada Baštijunski brig”.

Radni sastanak u Zadarskoj županiji Radni sastanak Kako platiti Centar Biljane Donje