Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
U Šibeniku niče dom poduzetnika novog milenija

Gradi se Trokut – centar u kojem će mladi kreativci razvijati svoje sposobnosti

1/2
Foto: Arhitektonski biro prostor
Vrijednost centra je 27,7 milijuna kuna od čega je iz EU pokriveno 20 milijuna kuna

U Šibeniku je u tijeku gradnja Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut vrijednog 27,722.245,10 kuna od čega je Grad Šibenik osigurao bespovratnih 20 milijuna kuna iz fondova Europske unije. Budući šibenski digitalni centar prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2084 kvadratna metra. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih, suvremeno opremljenih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i ostali popratni sadržaji – izvijestili su uz šibenske gradske uprave.

Dubrovnik HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA Dubrovačko-neretvanska županija najuspješnija u ugovaranju sredstava iz fondova EU

Otvara se u lipnju 2020.

– Trokut je mjesto na kojem će mladi kreativci razvijati svoje sposobnosti i mjesto koje će jamčiti bolju budućnost grada. Po završetku radova Trokut će postati svojevrsni dom generacija 21. stoljeća koji će u potpuno opremljenim prostorijama i laboratorijima moći raditi, razvijati nove tehnologije i stjecati nova znanja. Ovaj projekt dio je ulaganja Grada Šibenika u nove generacije 21. stoljeća, u ljude koji shvaćaju da je budućnost Šibenika i Republike Hrvatske u razvoju novih tehnologija. Veseli me što su Trokut i budući studentski dom Palacin lokacijski blizu te se nadamo njihovoj suradnji kroz programe i kolegije naših visokoobrazovnih ustanova – kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić prilikom nedavnog obilaska radova na projektu.

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u svojem će se radu fokusirati na tri skupine ljudi, i to, kako navode iz šibenske gradske uprave, poduzetnike koji žele razvijati svoje startup projekte, djecu i mlade koji žele usvojiti najnovije informatičke vještine te poslovne timove koji posluju prema modelu Holliwork, spajajući rad i odmor na odabranoj lokaciji.

– Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije – naveli su iz Grada.

Župan obišao radove na poduzetničkom inkubatoru u Pločama i projektu GLOG u Opuzenu Radno u dolini Neretve, do srpnja gotov inkubator, a kreće i projekt navodnjavanja

– Godinama se povećava broj djece i mladih koji pohađaju informatičko-komunikacijske i robotičke programe u Urbanom centru i Urbanom inkubatoru u centru Šibenika te su ti prostori postali premali za potrebe naših građana. Trokut će tako postati šibenski centar novih tehnologija, a vjerujemo da može postati i digitalni centar cijele regije – dodao je šibenski gradonačelnik.

– Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. U sklopu projekta uredit će se okoliš i pristupna cesta. Trenutačno su u tijeku radovi na betoniranju posljednje ploče, a uslijedit će natječaj za opremanje prostora i nabavu opreme zasnovane na novim tehnologijama vrijedne dva milijuna kuna – istaknuli su iz šibenske gradske uprave.

Centar bi svoja vrata, kako se navodi, trebao otvoriti u lipnju 2020. godine.

Partneri Šibeniku

– Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe, studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije – naveli su iz Grada Šibenika.

Unapređenje Ivica Dernaj radi na cikloturističkom projektu otoka Vira Otok Vir obrađivat će se i na austrijskom sveučilištu Diplomski rad Ivice Dernaja o turističkom razvoju Vira