Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Investicija od 4,5 mil. eura

Gradit će Dom za starije i nemoćne prema belgijskom modelu

Gradnja doma u Brodu za starije i nemoćne
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Iz tvrtke najavljuju kako će u domu koji će se prostirati na 6,5 tisuća četvornih metara više od 200 korisnika imati osiguran smještaj prema najsuvremenijim standardima

Novi Dom za stare i nemoćne prema belgijskom modelu uskoro će biti izgrađen u Slavonskom Brodu. Riječ je o 4,5 milijuna eura vrijednoj investiciji tvrtke Lindbergh. Budući objekt imat će i apartmanski dio za korisnike koji žele intimnost, a također i igraonicu za djecu koja će danom služiti kao vrtić. Iz tvrtke najavljuju kako će u domu koji će se prostirati na 6,5 tisuća četvornih metara više od 200 korisnika imati osiguran smještaj prema najsuvremenijim standardima. Oboljeli od  Alzheimera imat će posebno prilagođen prostor.

Emre Gurman Turski volonter u Slavonskom Brodu Hrvati i Turci vole kavu, burek i puno puše

- Projektom koji smo nazvali "Rotor života" želimo spojiti tri generacije. Stariji će pronaći smještaj u domu, djeca će imati prostor za skrb i proslavu rođendana, a oni srednje dobi imat će priliku za posao, jer planiramo zaposliti 48 ljudi - kazala je Maja Matanić Vautmans, direktorica Lindbergh Care Croatia. Iz tvrtke poručuju kako će se cijena smještaja u novom domu kretati između one u državnim i privatnim domovima.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Na drugom i trećem katu bit će smješteni korisnici koji zahtijevaju veći stupanj njege, na prvom katu planiran je smještaj za pokretne korisnike, dok će u prizemlju zgrade biti prostor za druženje. Ovisno o ishodovanju potrebne dokumentacije, otvorenje se očekuje u roku od godinu do godinu i pol dana.

- Postojeći Dom za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu izgrađen je prije 30 godina i odavno je postao premali za sve one koji trebaju skrb. Mjesto za smještaj čeka se i do deset godina. Iz toga je jasno kako je riječ o veoma bitnom projektu za naš grad - rekao je brodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Gimnazija Matija Mesić Obljetnica Brodska Gimnazija slavi 100 godina postojanja Tomo Medved Dani ponosa i slave U spomen parku tenkovi, haubice, topovi, avion...