Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpisan predugovor u Belišću

Gradit će se prva POS-ova zgrada, kvadrat od 700 - 800 eura

Belišće
Foto: Grad Belišće
Radovi na prvoj zgradi koja će imati 24 stana trajat će godinu dana, a useljenje se predviđa koncem 2020. godine

Predugovor za gradnju prve zgrade po modelu POS u Belišću potpisali su Grad Belišće i Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Program POS-a pokrenut je s ciljem omogućavanja rješavanja stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih, uz garantiranu kvalitetu i završavanje radova u roku.

projekt R-SOL-E Završen zajednički projekt Belišća, Novog Sada i Gorjana Postavili solarne elektrane, a "posadili" i solarno drveće

Gradonačelnik Dinko Burić istaknuo je kako je to važan trenutak za Belišće te izrazio želju da ova suradnja bude poticaj ostalim jedinicama lokalne samouprave u Slavoniji i Baranji kako bi stvorili bolje uvjete života za građane. U planu je ove godine potpisati ugovor i za drugu zgradu po istome modelu, jer je interes građana velik. Posebno je istaknuo dobru suradnju, susretljivost i pomoć svih djelatnika Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u pripremi samog projekta. Direktor APN-a Slavko Čukelj istaknuo je kako je svaka strana uložila veliki trud kako bi projekt bio što uspješniji.

Tako je Grad osigurao zemljište preko puta sportskih terena u Ulici Augusta Šenoe, a osigurat će i komunalnu infrastrukturu, priključke i projektnu dokumentaciju, dok će Agencija provesti postupak javne nabave za gradnju. Ovim ulaganjima Grada Belišća očekuje se postizanje cijene kvadrata stana u maksimalnom iznosu od 700 do 800 eura. Direktor je izrazio nadu da će ovaj projekt biti prepoznat kao vrlo vrijedan za jedinice lokalne samouprave, budući da je to jedan od najboljih modela stambenog zbrinjavanja.

Radovi na prvoj zgradi koja će imati 24 stana trajat će godinu dana, a useljenje se predviđa koncem 2020. godine.

Dinko Burić Razgovor s gradonačelnikom Belišća Dinkom Burićem Besplatan vrtić za svu djecu, a tvrtkama za svakog novozaposlenog 5000 kuna