Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Projekti

Gradnja putničkog terminala na gatu Vrulje počinje u listopadu

Putnički terminal
Foto: Šibensko-kninska županija
Radovi su vrijedni šest milijuna kuna

Za listopad ove godine iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture najavljen je još jedan važan projekt za Šibensko–kninsku županiju. Početak radova na izgradnji zgrade putničkog terminala na gatu Vrulje u Luci Šibenik.

Šibenik Grad Šibenik ulaže europski novac u vrtiće i škole na svojem području Gradit će se potpuno novi objekt vrtića ‘Ljubica’ u četvrti Crnica

– Radovi vrijedni šest milijuna eura financirat će se iz EU i dijelom iz kredita HBOR–a – istakli su iz Šibensko-kninske županije i dodali da je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić zadnjeg dana siječnja posjetio županiju te je tijekom obilaska Luke Šibenik, u pratnji šibensko–kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika Željka Burića i ravnatelja Luke Čede Petrine izjavio kako je Ministarstvo osiguralo sredstva za kredit HBOR-a.

Šibenik Projekt Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte na Žirju i Zlarinu

U trogodišnjem razdoblju krenut će se u gradnju dijela operativne obale od Rogača do Dobrike i rekonstrukciju cestovne i željezničke obalne infrastrukture u dijelu Luke.

– Ovo je dio Šibenika i šibenske tradicije koji je vrlo bitan u onom gospodarskom dijelu, ali u izglednom dijelu traži poprilično pomaka i ulaganja kako bi i ta vizura bila onakva kakvu ovaj grad zaslužuje – izjavio je župan Pauk.

– Zgrada putničkog terminala treća je faza projekta ulaganja u lučku infrastrukturu Šibenika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. S prve dvije faze projekta gata Vrulje u dužini od 510 metara omogućeno je pristajanje brodova na kružnim putovanjima, putničkih brodova i brodova u javnom linijskom pomorskom prometu. Sada slijedi gradnja zgrade pomorsko-putničkog terminala gdje bi se smjestile sve ustanove u funkciji same luke i prometnog procesa kao što su Carina, Kapetanija, Lučka uprava i druge – zaključili su iz Šibensko-kninske županije. 

Svi radovi prema procjenama trebali bi potrajati dvije godine Adaptacija 'Stara pošta' novi dom za spasioce