Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Adaptacija

'Stara pošta' novi dom za spasioce

Svi radovi prema procjenama trebali bi potrajati dvije godine
1/8
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Grad Šibenik objekt u Rokićima dao je na korištenje, bez plaćanja naknade, šibenskom HGSS-u na rok od 15 godina

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima obišao je objekt tzv. „Stare pošte“ u Rokićima gdje su započeli radovi na uređenju prostorija koje će koristiti Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Šibenik.

- Projekt adaptacije ovog objekta iznimno je važan, kako za Grad Šibenik, tako i za sve članove HGSS-a. Veseli nas što smo osigurali prostor za rad vrijednim i hrabrim ljudima, prije svega volonterima, ali istodobno realizacijom projekta rješavamo jedan komunalni problem. Sanirat će se derutni i zapušteni objekt, urediti pristupni putovi i okoliš, a sve to nadomak velike gradske četvrti - istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Projekt kojim se uređuje centralni gradski trg i rješava problem manjka parkirnih mjesta U tri mjeseca iskopano čak 8 metara za garažu ispod Poljane

Grad Šibenik objekt u Rokićima dao je na korištenje, bez plaćanja naknade, šibenskom HGSS-u na rok od 15 godina.

- U tijeku su radovi na prvoj fazi uređenja objekta, a svi radovi prema procjenama trebali bi potrajati dvije godine. Prema idejnom rješenju, u potkrovlju objekta nalazit će se prostor za edukacije i predavanja kako bi se djelatnost HGSS-a približila javnosti te spavaonice dok će u prizemlju biti uređen prostor za sastanke - kazao je pročelnik Stanice Šibenik Mislav Čupić.

Šibenski HGSS broji ukupno 47 članova.

Šibenčani u novoj godini poručuju da se moramo brinuti za okoliš Na plaži Banj Medo i pingvini u Šibeniku upozoravaju na zatopljenje grad osigurao 400.000,00 kn Šibenskim studentima dodijeljeno 46 stipendija