Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
grad osigurao 400.000,00 kn

Šibenskim studentima dodijeljeno 46 stipendija

1/13
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Visina stipendija iznosi 700,00 kn mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 01. listopada 2018. do 30. rujna 2019. godine

Šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika ugovore o stipendiranju uručio je danas u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ gradonačelnik Željko Burić.

 Ukupno je dodijeljeno 46 ugovora o stipendiranju, odnosno 11 više nego prošle godine.

Osijek - Promocija magistara medicinsko laboratorijske dijagnostike kojima drzava ne priznaje diplome/Ilustracija u petak potpisivanje ugovora Gradonačelnik prihvatio: Povećavaju broj novih stipendija s 10 na 18

"Iz godine u godinu nastojimo povećati stavku u proračunu Grada Šibenika namijenjenu  za studenske stipendije kako bi bar malo rasteretili   vas studente i vaše roditelje. Čestitam vam na ostvarenom uspjehu te priželjkujem da se većina vas nakon studija vrati u svoj rodni grad.", istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Studentima je na ostvarenim stipendijama čestitao i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Šibenika.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 16 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa. Prema istim kriterijima raspodijeljeno je 6 stipendija za studente prve godine diplomskih studija.

U kategoriji studenata viših godina studija dodijeljene su 24 stipendije.

Visina stipendija iznosi 700,00 kn mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 01. listopada 2018. do 30. rujna 2019. godine.

Za akademsku godinu 2018./2019.g. Grad Šibenik je u svrhu stipendiranja studenata osigurao 400.000,00 kn.

Održano 3. Svjetsko prvenstvo u utrci karića za "Veliku nagradu grada Šibenika" prisjećanje na nekoć najdraže dječje vozilo Šibenčani i ove godine na Svjetskom prvenstvu u utrci karića