Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
prisjećanje na nekoć najdraže dječje vozilo

Šibenčani i ove godine na Svjetskom prvenstvu u utrci karića

Održano 3. Svjetsko prvenstvo u utrci karića za "Veliku nagradu grada Šibenika"
1/24
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ideja je krenula prije tri godine od skupine entuzijasta iz Udruge za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija

U Šibeniku je održano treće Svjetsko prvenstvo u utrci karića za "Veliku nagradu grada Šibenika", a vozilo se niz tvrđavu Barone do cilja na obali.

Ideja je krenula prije tri godine od skupine entuzijasta iz Udruge za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija, a Darko Relja-Ritmo, jedan od organizatora, podsjeća na nekad popularno vozilo iz 70-ih i 80-ih godina:

Šibenik daruje humanitarna akcija Tisuće lampiona obasjalo nebo nad Šibenikom

"To je vozilo koje se izrađivalo u radionicama i garažama naših meštara, od drva, a pokreće se zahvaljujući balinjerama. Karić je bio popularan, pa gotovo da nije bilo djeteta koje ga nije imalo, a gradske nizbrdice su bile mjesto uličnih utrka i prvenstava.", objašnjava Darko Relja-Ritmo za portal Apolitični.

Kako bi donekle mogli vratiti uspomenu na ta stara vremena odlučili su prirediti utrku Tri bogena u kojoj su sudjelovali i gradski čelnici te druge poznate osobe. S tom utrkom postigli su veliki uspjeh, pa je tako i nastalo Svjetsko prvenstvo karića u Šibeniku.

Prihvalitište Šibenik Šibenik I ove godine pečeni odojak za božićni ručak