Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
u petak potpisivanje ugovora

Gradonačelnik prihvatio: Povećavaju broj novih stipendija s 10 na 18

Osijek - Promocija magistara medicinsko laboratorijske dijagnostike kojima drzava ne priznaje diplome/Ilustracija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
"Jedan od kriterija za dobivanje stipendije je i deficitarnost čime želimo potaknuti mlade da ne odabiru one fakultete koje će lakše završiti, već one s kojima će se kasnije lakše zaposliti", rekao je gradonačelnik Ivica Kirin

U petak, 4. siječnja, u 9 sati, u Gradskoj upravi (Trg kralja Zvonimira 1, Virovitica) gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisat će ugovore o dodjeli gradskih stipendija s 18 novih stipendista.

Podsjetimo, Grad Virovitica je 29. studenog raspisao natječaj za dodjelu novih stipendija u akademskoj godini 2018./2019., od čega 3 za studente prve godine te 7 sedam za studente druge i viših godina studija.

Dobitnici stipendija nagrađivani su po kriterijima izvrsnosti, socijalnom kriteriju i deficitarnim zanimanjima Potpisani ugovori o stipendiranju za 50 učenika i studenata ‘Županijske su nam stipendije vjetar u leđa i motivacija da budemo bolji’

– Na natječaj se javilo ukupno 27 studenata, a nakon provedenog postupka bodovanja, zaključeno je kako 26 kandidata zadovoljava kriterije natječaja. U međuvremenu su neki od kandidata odustali te je za gradsku stipendiju ostalo prijavljeno ukupno 18 kandidata – 5 studenata prve godine i 13 studenata viših godina studija. Stoga je Komisija za stipendiranje predložila gradonačelniku povećanje broja novih stipendista, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Gradonačelnik Ivica Kirin je temeljem prijedloga Komisije donio Odluku kojom se broj novih stipendista povećava s 10 na 18, tako da će u akademskoj godini 2018./2019. Grad stipendirati ukupno 40 studenata. Mjesečni iznos stipendije je 800,00 kuna, a studenti je dobivaju svih 12 mjeseci u godini.

Stipendija za 33 studenta po 800 kn mjesečno 'Živim kao podstanar u Zagrebu i svaka kuna studentu podstanaru dobro dođe'

– Mladi su naša budućnost i oni će jednoga dana biti perjanica razvoja našeg grada. Jedan od kriterija za dobivanje stipendije je i deficitarnost čime želimo potaknuti mlade da ne odabiru one fakultete koje će lakše završiti, već one s kojima će se kasnije lakše zaposliti, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Rang lista novih stipendista za akademsku godinu 2018./2019