Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Stipendija za 33 studenta po 800 kn mjesečno

'Živim kao podstanar u Zagrebu i svaka kuna studentu podstanaru dobro dođe'

Foto: Grad Bjelovar
Za sljedeću godinu povećat će se broj bodova u deficitarnim zanimanjima

Nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija Grad Bjelovar potpisao je Ugovor za stipendiranje studenata koji su ostvarili pravo na korištenje stipendije.

Ukupno su potpisana 33 ugovora sa studentima s područja grada, u iznosu 800 kuna mjesečno, koliko dobivaju studenti 10 mjeseci u godini.

Dobar završetak godine Opća bolnica Bjelovar dobila dva nova aparata, pohvalila se i rođenjem 10 % više djece

– Pregledali smo sve pristigle zahtjeve za dodjelu stipendija i prema Pravilniku o dodjeli stipendija te sistemu bodovanja u koji ulazi više kriterija, od socijalnog statusa, godine studija, prosjek ocjena te uspjeh studenata ili srednjškolaca tijekom svoga školovanja. U bodovanje ulaze sportska i druga natjecanja te osvojene titule i deficitarno zanimanje – pojasnila je Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika i dodala da je stipendija nepovratna.

– Mi ćemo i dalje pomagati studentima. Prijedlog komisije je da se poveća broj bodovanja u deficitarnim zanimanjima, što ćemo sigurno realizirati u dodjeli stipendija za sljedeću akademsku godinu. Stipendiranje je ulaganje u njih i podrška jer riječ je o mladim ljudima koji su potrebni gradu Bjelovaru – poručila je zamjenica Bastijančić Erjavec.

Karlovačke stipendije za 40 učenika i studenata Tin: Svaka stipendija puno znači, a posebno kada vam je daje vaš grad

Jedna od stipendistica je Nikolina Solić, studentica pete godine Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

– Živim kao podstanar u Zagrebu i svaka kuna studentu podstanaru dobro dođe. Cijene najma su nenormalne, ako ne dobijete dom osuđeni ste na podstanarstvo, a onda vam povećaju cijenu stana – kazala je Nikolina i dodala da će joj stipendija uvelike pomoći.