Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Očekuje se građevinska dozvola za veliki projekt

Gradnjom gospodarskog centra do bolje poduzetničke klime

1/6
Foto: Osječko-baranjska županija
Gospodarski centar gradit će se u dvije faze. Početak gradnje bit će nakon prijave na fondove EU iz ITU mehanizma do kraja 2020.

Gospodarskom centru cilj je razvoj nove poslovne infrastrukture koja će podići gospodarsku vidljivost regije i unaprijediti poduzetničku klimu, osigurati prostore za gospodarske manifestacije i sajmove, kongresna događanja te time povećati gospodarsku aktivnost Osječko-baranjske županije, a i šire.

Hrvatske vode i komunalne tvrtke potpisale vrijedne ugovore U Osječko-baranjskoj županiji gradit će se javna vodoopskrba i odvodnja vrijedna 39 milijuna kn

Inicijator i nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a zemljište na kojem će se graditi u vlasništvu je Grada Osijeka. Gospodarski centar prostirat će se na površini od 128.000 kvadrata zemljišta, odnosno 56.000 kvadrata neto poslovnog prostora, a bit će smješten u blizini S ceste Osijek. Zamišljen je kao kompleks od devet zatvorenih objekata – pet sajamskih hala, poslovni centar, kongresni prostor, multifunkcionalna zgrada i garaža s 500 parkirnih mjesta.

Prva zgrada za koju se građevinska dozvola očekuje tijekom sljedećih mjesec-dva dana je multifunkcionalna zgrada koja će se prostirati na površini od 4950 kvadrata i sastojat će se od prostora za startup poslovanje, inkubatora, kongresnog (do 1500 sjedećih mjesta) i sajamskog prostora (do 3000 m2), koncertnog prostora i ugostiteljskih sadržaja.

VAŽNA OBLJETNICA Obilježeno 100 godina hrvatske Baranje - bisera županije

Za potrebe korisnika i posjetitelja Centra predviđena je garaža na 10 etaža s 500 parkirališnih mjesta, kao i gradnja 500 vanjskih parkirališnih mjesta. Gospodarski centar gradit će se u dvije faze. Početak gradnje bit će nakon prijave na fondove EU iz ITU mehanizma do kraja 2020., odnosi se na gradnju multifunkcionalne zgrade te uređenje vanjskog izložbenog prostora, gradnju trga, parkirališta kao i uređenje krajobraza. Procijenjena vrijednost investicije prve faze gradnje iznosi 40 milijuna kuna.