Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Za jače gospodarstvo

Gradonačelnik Puljašić obećao pomoć i olakšice poduzetnicima za zadržavanje mladih ljudi

Darko Puljašić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Sva građevinska i poljoprivredna zemljišta u gradskom vlasništvu treba staviti u funkciju – rekao je Darko Puljašić

Što Grad Požega može učiniti da bi potpunije ostvarivao potrebne preduvjete za razvoj poduzetništva i kako poboljšati suradnju gospodarstva i Grada – bila je tema sastanka što ga je gradonačelnik Darko Puljašić održao s predstavnicima gospodarskih tvrtki. Svima koji se odluče za proširenje proizvodnje i dodatne kapacitete Puljašić je obećao kako će im Grad Požega stajati na raspolaganju i kako će se raditi na tome da im sve bude jednostavnije i jeftinije. Istaknuo je kako sva građevinska i poljoprivredna zemljišta u gradskom vlasništvu treba staviti u funkciju, jer najskuplje je stajati po strani i gledati kako mladi odlaze.

radovi Počeli radovi Grade poduzetničku zonu od 18,5 mil. kuna

– Vi ste ti koji nam možete pomoći da zaustavimo iseljavanje. Mi ćemo vam biti pomoć, ali vi ste ti koji možete najviše napraviti. Apeliram ovim putem na sve vas da zajedno pokušamo pronaći način na koji ćemo ljude zadržati u našem gradu – poručio je Puljašić. Dodao je kako je Grad dosad povukao 100 milijuna kuna nepovratnih sredstava EU-a te kako upravo natječaji europskih fondova mogu biti jedan od načina za bolje povezivanje i partnerstvo.

Direktor požeškoga Komunalca Anto Bekić predstavio je cjenik javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada. Naime, od 2017. godine za jedinice lokalne samouprave uvedena je tzv. poticajna naknada, drugim riječima kazna za prekomjerno odlaganje miješanog komunalnog otpada. Jedinice lokalne samouprave koje ne budu dovoljno odvajale otpad, odnosno njihovi građani, plaćat će znatne poticajne naknade.

Antonio Furić Proglašenje Kristina Soldo i Antonio Furić najbolji požeški sportaši