Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Žustra rasprava na Gradskom vijeću

Gradonačelniku Hrebaku sumnjivo poslovanje Bjelovarskog sajma

Gradsko vijeće Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Na 6. sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća predstavljeno je revizorsko izvješće o poslovanju Bjelovarskog sajma

Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma, predstavio je na 6. sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća revizorsko izvješće o poslovanju Bjelovarskog poslovanja za 2016. i 2017. godinu koje se ne poklapa s izvješćima koje je u Državnom uredu za reviziju pronašla Nikolina Raknić,  voditeljica jedinice za unutarnju reviziju.

Dario Hrebak Potvrda od EK Digitalni inovacijski centar za tehnološki razvoj Bjelovara

Gradonačelnik Dario Hrebak od Posavca je tražio objašnjenje o tome zašto se djelatnicima sajma daju bespovratne pozajmnice u iznosu od 50 tisuća kuna, kao i dvije pozajmnice u iznosu od 15 tisuća kuna za školovanje, točnije fakultet. Zanimalo ga je i to zašto svoj udio plaća samo Grad, koji je vlasnik 40 posto Bjelovarskog sajma, dok Županija posljednje tri godine, tvrdi, nije dala niti jednu kunu.

– Zanima me što je s povećanim troškovima marketinga? Ako je sajam izdvojio 400.000 kuna više za marketing nego bilo koje druge godine, logično bi bilo i da broj posjeta bude daleko veći, no bio je manji – primijetio je Hrebak te predložio direktoru Posavcu ili da promijeni marketinšku agenciju. Posavac smatra da je marketing bio iznimno dobar.     

Dario Hrebak najavljuje potpunu digitalizaciju gradske uprave Prva potpuno digitalizirana javna uprava u Hrvatskoj Sve poslove vezane za Grad građani će obavljati iz “fotelje”