Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Javni poziv

Gradovima deset milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

Komunalni otpad
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
U sufinanciranju izrade dokumentacije te gradnji ili sanaciji objekta Županija će sudjelovati s najviše milijun kuna po pojedinom projektu

Za sufinanciranje gradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture ove je godine Zagrebačka županija namijenila 10,3 milijuna kuna. Javni poziv je upućen gradovima i općinama na području županije i otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do kraja studenoga.

Svrha programa je poticanje održivog razvoja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i odlaganja otpadnih voda te razvoj potpunog sustava gospodarenja otpadom u županiji, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života, i to na teritorijalno uravnotežen način.

Svi projekti koji se prijave moraju biti usklađeni s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije i razvojnim programima i planovima jedinica lokalne samouprave iz područja komunalne infrastrukture, a ciljevi njihovih izvedbi moraju se jasno definirati i mjeriti. U sufinanciranju izrade dokumentacije te gradnji i adaptaciji ili sanaciji objekta Županija će sudjelovati s najviše milijun kuna po pojedinom prijavljenom projektu.

jagoda raurica Jastrebarsko Ako se pitaju potrošači, najbolja je sorta jagoda raurica građevina EU sredstva Za dogradnju 3 vrtića i 1 kulturnog centra 22,5 milijuna kuna