Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Županija je dosad već podijelila 2,4 milijuna kuna za sufinanciranje JLS-a

Gradovima i općinama još 2,4 milijuna kuna

Foto: Zagrebačka županija
Javni poziv traje do 20. studenoga, a prijave su moguće isključivo putem sustava e-prijave

Zagrebačka je županija gradovima i općinama na svom području dodijelila 2,4 milijuna kuna za sufinanciranje gradnje i uređenja ruralne infrastrukture poput društvenih domova, područnih škola i nerazvrstanih cesta. Jedinice lokalne samouprave sada imaju priliku dobiti dodatnih 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Raspisan je javni poziv, a otvoren je do 20. studenoga.

Župan Stjepan Kožić obišao radove na energetskoj obnovi SŠ Vrbovec Radovi ne staju, nakon Vrbovca kreće obnova još četiri školske zgrade

Sufinanciranje podrazumijeva projekte gradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te adaptaciju, sanaciju i opremanje društvenih domova i područnih škola. Prihvatljive aktivnosti su i građenje, rekonstrukcija, adaptacija te sanacija, odnosno opremanje infrastrukturnih objekata na ruralnom području. Svaki prijavljeni program ili projekta bit će sufinanciran s najviše do 500.000 kuna.

Županija kontinuirano ulaže u razvoj gospodarstva nizom segmenata Već kod osnovaca potiču razmišljanje o tržištu rada i lakšem zapošljavanju

Prijavljeni program, odnosno projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije te razvojnim programima i planovima jedinica lokalne samouprave, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi. Prijaviti se mogu samo one jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2019. godinu već imaju planirana sredstva za financiranje programa, odnosno projekte s kojima se namjeravaju prijaviti. Na natječaj se može prijaviti isključivo elektronički, putem sustava ePrijave, tako da se ispuni odgovarajući obrazac i u sustav učita propisana dokumentacija.