Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
grad osluhnuo potrebe građana

Gradska uprava Solina utorkom radi i poslijepodne

Foto: Grad Solin
Od 11 do 19 sati građani mogu obaviti sve što im treba u Gradu

Gradska uprava Solina izmijenila je radno vrijeme kako bi bila dostupnija i otvorenija građanima te u većoj mjeri uvažila njihove potrebe. Kako većina ljudi ima radno vrijeme koje se često preklapa s radnim vremenom gradskih službi, pa moraju izostajati s posla ili uzimati slobodan dan kada imaju posla u Gradu, u Solinu su odlučili izaći im u susret i jednom tjedno raditi sve do večeri.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević u listopadu 2017. donio je Zaključak o novom radnom vremenu gradske uprave. Sukladno tome, gradska uprava Solina utorkom radi od 11 do 19 sati kako bi maksimalno izašla ususret i uvažila potrebe i želje građana da im uprava bude još dostupnija i otvorenija. Ovim Zaključkom Grad Solin je među prvima u Hrvatskoj osluhnuo potrebe građana.

Regionalni dani EU fondova u Solinu Održani “Regionalni dani EU fondova” Ninčević: Solin je prepoznat kao grad koji privlači novac iz EU

– Uvažavajući potrebu naših sugrađana i želju da uredi i službenici Gradske uprave budu još dostupniji i otvoreniji našim sugrađanima, donio sam odluku o promjeni radnog vremena u korist svih građana, osobito onih koji su zaposleni pa ne mogu ostvariti svoje potrebe za uslugom gradskih službi ujutro. Mišljenja smo kako Gradska uprava mora biti otvorenija građanima i svoje radno vrijeme mora prilagoditi njihovim potrebama – kazao je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Tim Zaključkom Gradska uprava Grada Solina utorkom započinje uredovno radno vrijeme u 11 i završava u 19 sati. Svim ostalim radnim danima Uprava će raditi kao i do sada, od 7.30, odnosno 8 do 15.30, odnosno 16 sati s dnevnim odmorom koji započinje u 11 i završava u 11.30 sati. Dodatno, uvedena je još jedna novost u radu solinske uprave.

Najavljeno je da će gradonačelnik i stručne službe redovito obilaziti mjesne odbore kako bi se upoznali s problemima i izdavali naloge službenicima za njihovo žurno rješavanje. Riječ je o načinu uočavanja i rješavanja komunalnih problema aktivnim i otvorenim sudjelovanjem vlasti, gradskih službi i sugrađana, poručuju iz Grada Solina.

Panel diskusija na Regionalnim danima EU fondova u Solinu Solin EU fondovi svojevrstan su generator razvoja lokalne zajednice