Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Parkiralište se seli?

Gradska vlast želi funkcionalan i oku ugodan glavni gradski trg

Darko Puljašić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ovo je početak uređenja plohe glavnog gradskog trga budući da nam je želja izmjestiti parkiralište - rekao je gradonačelnik

Požežani su finale i polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji mogli gledati na velikom videozidu na obnovljenom Trgu svetog Trojstva. Radovi su završeni prema planu, a riječ je o popravku kolničkog zastora asfaltiranjem, a uz to je postavljena i nova javna rasvjeta. Napravljena je horizontalna signalizacija, a bit će postavljena i dva punjača za električne automobile. Investicija je vrijedna 150 tisuća kuna, a radove je izvodila tvrtka Niskogradnja Jurčak.

– Površina trga bila je znatno oštećena i nije više bilo smisla raditi zakrpu na zakrpi. Morali smo do finala Svjetskog prvenstva imati uređen trg i priuštiti sugrađanima organizirano gledanje utakmice. Ovo je samo početak uređenja plohe glavnog gradskog trga budući da nam je želja izmjestiti parkiralište, a za izradu projektne dokumentacije za uređenje trga prije nekoliko tjedana dobili smo 600 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom obilaska radova.

On je naglasio kako Grad mora svoj središnji trg, koji, nažalost, još uvijek služi kao parkiralište, urediti kako bi bio ne samo ugodan oku već i funkcionalan. Stoga se razmišlja i o ukidanju prometa s trga. U skladu s projektom za čiju je projektnu dokumentaciju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo vrijednu potporu, u pripremi je prometna studija koja će pomoći u rješavanju ove problematike.

škola Radovi Bolji uvjeti za učenike Osnovne škole Dobriše Cesarića