Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Gradske potpore za stambeno zbrinjavanje

Foto: Grad Garešnica
U novom krugu potpora za stambeno zbrinjavanje pravo na bespovratna sredstva ostvarilo je šest obitelji. Ove godine za tu svrhu Grad je osigurao 100 tisuća kuna

Grad Garešnica nastavio je s provođenjem mjere stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, a u novom krugu potpora ostvarilo ih je njih šest. Riječ je o demografskoj mjeri koju je gradska uprava uvela prije dvije godine, ali je ovaj put u gradskom proračunu za nju osigurano 100 tisuća kuna, to je dvostruko veći iznos nego lani.

Knjižnica Đuro Sudeta Garešnica GAREŠNICA Obnavlja se knjižnica “Đuro Sudeta”

Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u uredu gradonačelnika Josipa Bilandžije koji je tom prigodom nazočne upoznao s cijelim nizom mjera koje gradska uprava poduzima s ciljem demografske obnove stanovništva na području Grada. Gradonačelnik je naznačio da se želi pomoći mladim sugrađanima u rješavanju stambenog pitanja kako bi oni ostali u Garešnici, ondje se zaposlili i zasnovali obitelji.

– Svim silama ova se gradska uprava trudi stvoriti bolje uvjete za život na području Garešnice i prigradskih naselja. U tom smislu poduzimamo brojne mjere kako bismo potaknuli gospodarsku aktivnost i nova zapošljavanja, jer radno mjesto je prvi uvjet da bi mladi ostali u Garešnici. Poduzimamo i mjere na unapređenju predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja, što se vidi iz gradnje i obnove dječjih vrtića i škola. Želimo podići kvalitetu života u našem kraju i time ne samo zadržati domaće mlade obitelji, nego i privući druge da se dosele u Garešnicu – kazao je gradonačelnik Josip Bilandžija.

GAREŠNICA Kapelica ponuđena investitorima

Gradske potpore radi stambenog zbrinjavanja ove je godine ostvarilo 15 mladih garešničkih obitelji. Riječ je o bespovratnim sredstvima za pomoć pri kupnji građevinskog zemljišta, kuće ili stana, odnosno za uređenje stambenog prostora, a iznosile su u prosjeku sedam tisuća kuna.