Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
na 300 četvornih metara

Gradsko društvo Crvenoga križa Velike Gorice u novim prostorima

1/4
Foto: Zagrebačka županija
Novi, moderno uređen prostor ima površinu od 300 četvornih metara. Osigurao ga je Grad, koji je sredstva uložio i u njegovo uređenje

Otvorene su nove prostorije Gradskog društva Crvenoga križa Velike Gorice.

Obilježen dan branitelja Zagrebačke županije Da nije bilo branitelja, ne bi bilo suverene države

- Od sada će nam biti jednostavnije raditi, jer sve možemo organizirati na jednome mjestu - rekla je Renata Deak, ravnateljica Društva.

Novi, moderno uređen prostor ima površinu od 300 četvornih metara. Osigurao ga je Grad, koji je sredstva uložio i u njegovo uređenje. Zajedno su ga otvorili gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, prenijeli su iz Zagrebačke županije.

U ime Županije svečanosti je prisustvovala pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak, a prisutan je bio i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak. Pročelnica je ravnateljima goričkih škola i dječjih vrtića uručila torbice prve pomoći Crvenoga križa. Rekla je da će novootvoreni prostor doprinijeti boljem i kvalitetnijem radu ove humanitarne udruge na korist građana Velike Gorice i osoba u potrebi.

U tijeku nadogradnja osnovne škole u Pisarovini Škola će dobiti četiri nove učionice i veću knjižnicu

Gradsko društvo Crvenoga križa Velike Gorice provodi brojne aktivnosti, poput dobrovoljnog darivanja krvi, pomoći i njege u kući za starije osobe, tečajeva prve pomoći, prijevoza osoba s invaliditetom, ima pučku kuhinju i savjetovalište za prevenciju ovisnosti te interventni tim za slučaj katastrofa, koji okuplja pedesetak volontera.