Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
osječko-baranjska županija

HAMAG-BICRO je prvi, a popunit ćemo sve prostore

Gospodarski centar
Foto: Osječko-baranjska županija
Cijeli Gospodarski centar prostire se na 73.500 m² zgrada te 35.000 m² otvorenih površina

HAMAG BICRO prvi je "stanovnik" Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije i to nakon što je koncem srpnja raspisan natječaj za najam poslovnih prostora u objektu Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije.

Gospodarska aktivnost

Tako je prvim danom kolovoza u Gospodarskom centru počeo s radom ured Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Inače, cijeli Gospodarski centar prostire se na 73.500 m² zgrada te 35.000 m² otvorenih površina s izložbenim, demonstracijskim i parkirališnim prostorima, sadržajima za posjetitelje, parkom, dječjim igralištima, a smatraju ga strateškim objektom Osječko-baranjske županije koji ima za cilj razvoj nove poslovne infrastrukture koja će podići gospodarsku vidljivost regije i unaprijediti poduzetničku klimu. Gospodarski centar pruža potrebnu infrastrukturu za razvoj novih gospodarskih događanja, kongresa, sajmova i drugih događanja u svrhu promocije proizvoda i usluga malih i srednjih poduzeća, koji će podići gospodarsku aktivnost i unaprijediti poduzetničku klimu u Osječko-baranjskoj županiji, a to je prepoznao i HAMAG-BICRO koji malim gospodarskim subjektima omogućava realizaciju kvalitetnih investicijskih projekata, koji za posljedicu imaju porast stope zapošljavanja i konkurentnosti u izvozu.

Radi ostvarivanja trajne suradnje i s gospodarstvenicima, raspisan je i Javni poziv za prikupljanje ponuda za najam poslovnog prostora u Gospodarskom centru. Riječ je o četiri poslovna prostora, a pravo na podnošenje pisane ponude imaju mikro i mala trgovačka društva (d.o.o. ili j.d.o.o.), poduzetničke potporne institucije i agencije, obrti, gospodarska udruženja poduzetnika, komore ili zastupstva. Više o javnom pozivu možete saznati na poveznici web stranici Gospodarskog centra.

– Zadovoljni smo iskazanim interesom za prostore u Gospodarskom centru, što potvrđuje i činjenica da nepuna dva tjedna nakon raspisivanja natječaja imamo i prve najmoprimce, a to je HAMAG-BICRO. Uskoro možemo očekivati popunjavanje i preostalih prostora koji će omogućiti kvalitetnu i suvremenu infrastrukturu gospodarstvenicima s područja Osječko-baranjske županije. Time i brojnim događanjima kojima je praktično popunjen do kraja godine, Gospodarski centar Osječko-baranjske županije uistinu postaje centar gospodarske aktivnosti istoka Hrvatske – istaknuo je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Sajamska infrastruktura

U gospodarskom centru samo je u prva tri mjeseca održano više sajamskih i konferencijskih manifestacije nego što je to bio slučaj na području Osijeka u cijeloj protekloj godini. Stoga se otvorenje Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije pokazalo kao nužna sajamska, kongresna i konferencijska infrastruktura koja je godinama nedostajala istoku Hrvatske.

Nova poslovna infrastruktura i prostori za manifestacije

Velebno izdanje Gospodarskog centra otvoreno je sredinom travnja ove godine nakon samo 20 mjeseci izgradnje. Naime, povodom odražavanja Proljetnog sajma otvorena je prva zgrada Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Riječ je o kapitalnom strateškom projektu Osječko-baranjske županije vrijednom 9,5 milijuna eura, koji će osigurati novu poslovnu infrastrukturu i prostore za gospodarske manifestacije, sajmove i kongresna događanja, čime će značajno povećati gospodarska vidljivost Županije, ali i cijele regije. Investicija je financirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Osječko-baranjske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te je izgrađena u partnerstvu s Gradom Osijekom.

Od 1. siječnja do 30. srpnja ove godine OBŽ bilježi 142.627 noćenja, što je porast od 18 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine Izvrsni turistički rezultati Prvi put strani gosti brojniji od domaćih u omjeru 60:40 Na zemljištu ukupne površine 169.671 četvornih metara uskoro će se izgraditi suvremeni pogon površine 48.000 četvornih metara, koji će Jabilovim korisnicima isporučivati sveobuhvatna proizvodna rješenja Otvorit će se oko 1500 novih radnih mjesta Dolaskom Jabila počinje jedan novi investicijski ciklus Gospodarski centar OBŽ osječko-baranjska županija Gospodarski centar Osječko-baranjske županije otvoren za nove tvrtke