Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
osječko-baranjska županija

Gospodarski centar Osječko-baranjske županije otvoren za nove tvrtke

Gospodarski centar OBŽ
1/3
Foto: Osječko-baranjska županija
Centar postaje središte svih gospodarskih aktivnosti na području županije s ciljem podizanja kvalitete života u Osijeku i županiji, kažu u OBŽ

Od proljeća ove godine Osijek je bogatiji za jednu novu, modernu i funkcionalnu gospodarsku infrastrukturu – zgradu Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Riječ je o županijskom projektu koji je realiziran u partnerstvu s Gradom Osijekom i Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije vrijednom 9,5 milijuna eura.

Stalan gospodarski rast

– Ovaj Centar postaje središte svih gospodarskih aktivnosti na području županije, a s ciljem podizanja gospodarske aktivnosti te kvalitete života u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. U prilog brojnim investicijama na istoku Hrvatske govore i podaci o kontinuiranom gospodarskom rastu, od povećanja broja zaposlenih, pada nezaposlenih, rasta broja poslovnih subjekata i turističkih dolazaka i noćenja, pa do svih drugih segmenata rada i djelovanja koji su u pozitivnom trendu. U skladu sa strategijom razvoja Osječko-baranjske županije, u prostoru Gospodarskog centra OBŽ otvara se prostor za djelovanje tvrtki koje svoje tržište žele graditi ili širiti na istoku zemlje – kaže osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Osječki sajam d.o.o. raspisao je javni poziv za najam poslovnih prostora u objektu Gospodarskog centra koji je smješten u Gospodarskoj zoni 10, u Osijeku. Riječ je o četiri poslovna prostora površine 61,76 i 62,40 metara četvornih, a pravo na podnošenje pisane ponude imaju mikro i mala trgovačka društva (d.o.o. ili j.d.o.o.), poduzetničke potporne institucije i agencije, obrti, gospodarska udruženja poduzetnika, komore ili zastupstva. Zahtjevi za najam poslovnog prostora podnose se poštom ili neposredno na Osječki sajam d.o.o., Gospodarska zona 10, 31000 Osijek.

Više o javnom pozivu može se saznati na sljedećoj poveznici: https://gospodarskicentarobz.hr/

– Gospodarski centar kao strateški projekt Osječko-baranjske županije osigurava gospodarstvenicima novu poslovnu infrastrukturu i prostore za gospodarske manifestacije, sajmove i kongresna događanja, čime će se značajno unaprijediti poduzetnička klima te povećati gospodarska vidljivost Županije, ali i cijele regije – poručuje župan Anušić.

Izgrađen za 20 mjeseci

Gospodarski centar investicija je od 9,5 milijuna eura, gradio se tek 20 mjeseci i pružit će, ističe se, potpuno novu perspektivu sajmovanja na istoku Hrvatske. Izgradnja zgrade 1. gospodarskog centra OBŽ-a, multifunkcionalnog objekta predviđenog za sajmove, konferencije, kongrese i ostale poslovne događaje s mogućnošću prilagodbe veličini i zahtjevima događanja, ukupne bruto površine 4989 metara četvornih, počela je u srpnju prošle godine na tzv. "S" cesti u blizini Južne obilaznice. Otvoren je u travnju. Financiran je sredstvima Osječko-baranjske županije, Europske unije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a Centar je sagrađen u partnerstvu s Gradom Osijekom.

Riječ je, zapravo, o prvoj zgradi i početku velikog kompleksa, a uslijedit će gradnja poslovnog tornja i velikih izložbenih hala.

Župan Ivan Anušić sazvao je radni sastanak čelnika jedinica lokalne samouprave Osječko-baranjske županije s ciljem dodatnog informiranja o sprječavanju širenja afričke svinjske kuge Čak 35% ukupne proizvodnje svinja pripada Osječko-baranjskoj županiji Idemo u bitku sa svinjskom kugom jer 5500 gospodarstava živi od svinjogojstva I. gimnazija GRADNJA GIMNAZIJE Anušić: Na obrazovanju temeljimo i planove za budućnost naše županije Mark Fleming u osječko-baranjskoj županiji osječko-baranjska županija Fleming: Snažno ste usredotočeni na zdravstvo, energiju i tehnologiju