Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Izbori za Vijeća mjesnih odbora u Općini Klis

HDZ je apsolutni pobjednik

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Najbolji rezultat HDZ-a ostvarila je kandidacijska lista na čelu s aktualnim predsjednikom Općinskog vijeća, Josipom Didovićem u Donjoj Rupotini

HDZ je apsolutni pobjednik na izborima za Vijeća mjesnih odbora koji su održani u nedjelju u Općini Klis. Na 14 biračkih mjesta izašlo je nešto više od 22 % birača. Na osam izbornih mjesta HDZ je bio jedina kandidirana politička opcija, a u dva mjesna odbora izašao je na koalicijskoj listi s HSLS-om.

Seniori mjesto na listi prepustili mladima novo lice HDZ-a U ILOKu Seniori mjesto na listi prepustili mladima

U četiri mjesna odbora, uz listu HDZ -a, kandidirali su se SDP i Nezavisne liste, od kojih je u dva mjesna odbora HDZ dobio kandidacijske liste SDP-a (Donja Rupotina) i Nezavisnu listu (Korušce), dok je u dva mjesna odbora izgubio od nezavisnih lista pa je tako u mjesnom odboru Dugobabe, Nezavisna lista s dva glasa prednosti dobila izbornu utrku.

U MO Megdan se vodila najzanimljivija izborna utakmica između Nezavisne liste ženskog sastava na čelu s Jernom Ćaleta te HDZ-a i SDP-a. Većinu u vijeću mjesnog odbora (3 od 5) dobila je Nezavisna lista te osvojila više glasova nego HDZ i SDP zajedno.

Klišani njeguju uspomenu na velikog vojskovođu Obljetnica pogibije Petra Kružića, kapetana kliških uskoka

Najbolji rezultat HDZ-a ostvarila je kandidacijska lista na čelu s aktualnim predsjednikom Općinskog vijeća, Josipom Didovićem u Donjoj Rupotini. U izbornoj utrci s SDP-om svih petero kandidata s kandidacijske liste HDZ-a postali su budući članovi Vijeća tog mjesnog odbora.

Svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima je izrazio i predsjednik općinskog odbora HDZ-a, Jakov Vetma.

-Zahvaljujem svim biračima koji su u nedjelju izašli na izbore za Vijeća mjesnih odbora i još jednom ukazali povjerenje HDZ-u, koji će na razini cijele Općine, od ukupno 14 mjesnih odbora vladati u njih 12, s osvojenih 75 % glasova od ukupnog broja izašlih birača – izjavio je Vetma.

Ilok ilok Za izbore za Gradsko vijeće prijavljeno osam kandidacijskih lista