Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ilok

Za izbore za Gradsko vijeće prijavljeno osam kandidacijskih lista

Ilok
Foto: Turistička zajednica Grada Iloka
Gradsko vijeće Iloka u prošlom sazivu imalo je 16 vijećnika, a ono je raspušteno Odlukom Vlade RH s obzirom da nisu u zakonskom roku usvojili proračun Grada Iloka za 2019. godinu

Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće Iloka održat će se 10. ožujka, a na njima će glasove birača tražiti osam kandidacijskih lista koje su predane Gradskom izbornom povjerenstvu.

Prema službenim podacima kandidacijske liste predali su Grupa birača (nositeljica Marina Budimir), DESNO (nositelj Pero Ćorić), koalicija HDZ-HSLS (nositelj Zrinka Čobanković), HNS Liberalni demokrati (nositelj Darko Đurković), koalicija HSS-HKS (nositelj Zvonimir Dragun), HSP (nositelj Željko Hrubik), HSU (nositelj Željko Sladetić) i SDP (nositelj Dario Ježik).

Gradsko vijeće Iloka u prošlom sazivu imalo je 16 vijećnika, a ono je raspušteno Odlukom Vlade RH s obzirom da nisu u zakonskom roku usvojili proračun Grada Iloka za 2019. godinu. Na dan izbora u Iloku će biti otvoreno sedam biračkim mjesta na kojima će pravo glasa imati 5380 birača. 

Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok Istok Hrvatske očekuje jačanje kulturnog turizma Vukovar – Vučedol – Ilok europska je top-destinacija