Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Stiže i novi motorni čamac

HGSS-u za nabavu opreme Županija daje 34.000 eura

storyeditor/2024-05-03/smz_b_slager_sporzum_hgss.jpg
Foto: SMŽ UGOVOR o financiranju potpisali su župan Celjak i pročelnik HGSS-a, Stanice Novska, Branislav Grubić

Sisačko-moslavačka županija izdvojit će u ovoj godini 34.000 € za potporu Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Stanici Novska, za nabavu novog motornog čamca s prikolicom i dodatnom opremom za spašavanje u vodi.

Sporazum o načinu i uvjetima financiranja u 2024. godini između Sisačko-moslavačke županije i HGSS-a potpisali su župan Ivan Celjak i pročelnik HGSS-a, stanica Novska, Branislav Grubić.

– Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Novska, osobito se iskazala posljednjih nekoliko godina u sanaciji posljedica potresa, ali i spašavanja ljudskih života i imovine. Za sve to potrebna je kvalitetna oprema kako bi se moglo kvalitetno i na vrijeme djelovati. Stoga smo u dogovoru s HGSS-om ove godine povećali iznos sa 6000 na otprilike 34.000 € u cilju nabave što kvalitetnije opreme, osobito opreme koja će im pomoći u spašavanju u vodi – rekao je župan Celjak.

Stanica Novska nedavno je obilježila 15 godina djelovanja pa je ova financijska potpora Sisačko-moslavačke županije došla kao rođendanski poklon, istaknuo je pročelnik HGSS-a stanice Novska Branislav Grubić.

– U tih 15 godina naši članovi prošli su velik broj obuka. Sudjelujemo najviše na području Sisačko-moslavačke županije, koja je naš teritorij, a pomažemo i drugima – kaže Grubić.

HGSS Stanica Novska osnovana je 2009. godine u Novskoj te djeluje na području Sisačko-moslavačke županije. Članstvo čine 43 volontera raspoređena u središnjici u Novskoj te ispostavama u Sisku i Kutini. 

storyeditor/2024-05-03/MZB.jpg Otvorena nova školska zgrada Srednje škole Čakovec Od jeseni se uvodi novi smjer – farmaceutski tehničar storyeditor/2024-05-03/a_male_rode_foto_kristijan_toplak.jpg "Baby boom" u Dravskoj priči U oporavilištu roda na svijet stiglo već pet ptića storyeditor/2024-05-03/gimnazija_1_A.jpg Koprivnica je prošli tjedan bila domaćin najvećeg ekipnog natjecanja u matematici Učenici 2. d razreda koprivničke gimnazije prvi na Mathemi