Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
VPŽ KONSTANTNO ULAŽE U ZDRAVSTVO

Hitna lani prešla 1,124.999 kilometara

Foto: Kristijan Toplak
Županija je lani nabavila pet vozila za Zavod za hitnu medicinu VPŽ-a

Za Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije protekla je godina bila izazovna i zahtjevna.

Sastanak virovitičkog i bjelovarskog župana Brza cesta unaprijedit će i gospodarstvo i kvalitetu života

Po izvješću za 2020., usvojenom na sjednici Županijske skupštine, djelatnici Zavoda prešli su lani 1,124.999 kilometara, najviše u posljednjih nekoliko godina. Izbrojili su 7083 intervencije, hitnih pregleda u ambulantama bilo je 8844, a sanitetskih prijevoza 17.850.

Da bi se to moglo ostvariti, zaslužna je i Virovitičko-podravska županija, koja je samo u 2020. godini nabavila pet vozila, tri za hitnu, te dva za sanitetski prijevoz. Jedno od tri vozila za "hitnjake" je i ono posebno za brdsko-planinska područja uz pogon na sva četiri kotača. Za sve to VPŽ je izdvojio 1,871.250 kuna.

Virovitičko-podravska županija fokusirana je na gradnju sustava navodnjavanja Andrović: Imat ćemo 9700 natapanih hektara i bit ćemo hrvatski lideri

– Ne moramo posebno isticati koliko je važna brza i kvalitetna pomoć onima kojima je u tom trenutku najpotrebnija, a tu se ne radi samo o vozilima, nego i o drugoj medicinskoj opremi koju Virovitičko-podravska županija osigurava i Zavodu za hitnu medicinu i kompletnoj Općoj bolnici Virovitica, Domu zdravlja VPŽ-a, Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok. U budućnosti će se na području bolnice graditi nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, a za njenu gradnju je ishođena građevinska dozvola. Kada se izgradi novo zdanje, svi će biti "pod istim krovom", a zdravstvena usluga još bolja i brža – istaknuo je župan Igor Andrović.