Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitičko-podravska županija

Hitna služba u Orahovici bogatija za novo vozilo

Novo vozilo Hitne
Foto: Kristijan Toplak
Kada govorimo o vozilima za hitnu medicinu, od 2018. godine nabavili smo ukupno 20 vozila za Zavod za hitnu medicinu, šest vozila hitne i 14 za sanitet, ističe župan Andrović

Župan Igor Andrović predao je ključeve novog vozila Hitne pomoći ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorki Weiss, a vozilo će služiti za potrebe Hitne službe u Orahovici.

Velik korak naprijed

– Iz godine u godinu unapređujemo svoj rad u svim segmentima, a ovo je velik korak naprijed za ispostavu u Orahovici i vjerujem da će ovo novo vozilo doprinijeti kvalitetnijem pružanju zdravstvene zaštite na širem orahovačkom području. Vozilo je nabavljano sukladno svim standardima koje propisuju pravilnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a njegova vrijednost je 81.250 eura. Hvala županu Androviću na ovoj vrijednoj donaciji i što svake godine izdvaja sredstva i za obnavljanje voznog parka Hitne službe, ali i za Hitnu medicinu općenito. Moram reći i veliko hvala gradonačelniku Orahovice koji je sve godine kada nismo imali ugovorenu Mrežu hitne medicine za grad Orahovicu sufinancirao liječnika kako bi grad imao hitnu službu 24 sata dnevno, a Grad Orahovica je sufinancirao i dio opreme za ispostavu u Orahovici – rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a Lahorka Weiss.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je da Županija nastavlja ulagati u hitnu medicinu i ostale zdravstvene ustanove kojima je Županija osnivač.

Nužna za rad

– Kada govorimo o vozilima za hitnu medicinu, od 2018. godine nabavili smo ukupno 20 vozila za Zavod za hitnu medicinu, šest vozila hitne i 14 za sanitet. Ukupna im je vrijednost 1,5 milijun eura, od čega su sredstva Županije 400.000 eura, a ostalo su decentralizirana sredstva koja dobijemo od ministarstva. Vozila su nužna za rad i pomoć bolesnim ljudima i zato ta vozila moraju biti kvalitetna i sa svom opremom. Zbog toga radimo na konstantnom obnavljanju i vozila i opreme, a siguran sam da će ovo vozilo pomoći liječnicima da što brže, bolje i kvalitetnije pomognu onome kome je to potrebno – rekao je župan Andrović.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister također je zahvalio županu na ovom vozilu naglasivši da je sretan što orahovačka Hitna sada ima novo moderno vozilo koje će znatno olakšati rad i još kvalitetnije pomaganje u potrebi.

Svečanoj predaji vozila u Orahovici nazočili su i zamjenik župana Marijo Klement, voditelj Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstvenog osiguranje Tonček Moslavac, kao i liječnici, medicinske sestre, vozači i tehničari Hitne u Orahovici.

Župan Andrović podsjetio je i da je ljetos Županija kupila osobni automobil Zavodu za javno zdravstvo "Sveti Rok", za potrebe rada službe za školsku medicinu. Virovitičko-podravska županija u proteklih šest godina kupila je Zavodu za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije ukupno šest novih vozila u vrijednosti većoj od 110.000 eura. 

storyeditor/2024-09-13/a_vlak_foto_kristijan_toplak.jpg Javni poziv Besplatan prijevoz vlakom za studente Škola u Okrugljači Završena investicija vrijedna 180.000 eura Osnovna škola u Okrugljači zasjala u novom ruhu Vrtić u Orahovici Virovitičko-podravska županija Obnovljeni i moderni vrtić otvorio vrata mališanima u Orahovici