Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ulaganja

Hostel kod Kajak kluba i šetnica uz Dravu do odmorišta u Bistrincima

Gradit će se nova šetnica u Belišću
Foto: Grad Belišće
Odobren je još jedan veliki EU projekt - "Zelene staze Dunava i Drave". Europa financira 6,302.827 kuna, a Grad Belišće 1,162.277 kuna

Gradu Belišću odobren je još jedan veliki EU projekt – "Zelene staze Dunava i Drave". Partneri su na tom projektu općina Erdut, Grad Belišće, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica grada Belišća.

– Ukupna vrijednost projekta je 13,163.900 kuna, od čega se na Belišće odnosi 7,465.105 kuna, a to podrazumijeva izgradnju hostela kod Kajak kluba i šetnice do Odmorišta Drava u Bistrincima. Europa financira 84,43 posto odnosno 6,302.827 kuna, a grad Belišće ulaže vlastitih 15,57 posto odnosno 1,162.277 kuna. Šetnica će biti izgrađena i uređena uz obalu Drave od hostela do Odmorišta u Bistrincima, a predstavljat će novu, atraktivnu turističku ponudu u našem gradu – ističe gradonačelnik Dinko Burić.

Dinko Burić Posjet predsjednice Burić: Svima nam u Hrvatskoj trebaju poruke optimizma

Uz ovu “europsku” šetnicu gradit će se i ona od iznimnog značaja za sigurnost u prometu, osobito onih najmlađih, djece i školaraca. Riječ je o pješačko-biciklističkoj stazi uz državnu cestu D517, od mosta na Karašici do Ulice Matije Gupca, odnosno na južnom ulazu u grad. Vrijednost ovoga projekta je 900.000 kuna, a novac je osigurao Grad Belišće.

– Deset je projekata pripremljeno u 2018. za financiranje fondovima EU, od čega je već šest odobreno. No to ne znači da se ne ulažu i vlastita sredstva. Ulažu se, i to velika, u vrijedne sadržaje u gradu i prigradskim naseljima – ističe Burić. 

stanovi Za mlade I u Belišću će se graditi POS-ovi stanovi