Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Vrijedan jubilej

HPD “Sokolovac” obilježio 120. obljetnicu

Sokolovac
Foto: HPD Sokolovac
Društvo se posebno ističe po tome što ima svoju društvenu biblioteku kojom se prezentira i u kulturnom dijelu potvrđuje Požega i njezin naziv slavonska Atena – rekao je predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza Vladimir Novak

Mnogobrojni planinari te njihovi gosti, prijatelji i uzvanici svečano su u Gradskom kazalištu u Požegi proslavili 120. obljetnicu osnutka Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac”. Kako je istaknuto na skupu, nije mala stvar obilježiti tako vrijedan jubilej na području koje nema toliko visokih planina.

– Društvo koje je rasadnik niza drugih planinarskih društava koja su u ovoj našoj planinarskoj organizaciji toliko raznorodna posebno se ističe po tome što ima svoju društvenu biblioteku kojom se prezentira i u kulturnom dijelu potvrđuje Požega i njezin naziv slavonska Atena – rekao je predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza Vladimir Novak, uručivši društvu posebno priznanje za doprinos i razvoj hrvatskog planinarstva.

Predsjednik HPD-a “Sokolovac” Predrag Livak naglasio je da ovo društvo ima slavnu povijest i da je zbog dugogodišnjeg predanog rada i tradicionalnih manifestacija oduvijek je bilo vodeće u slavonskom i hrvatskom planinarstvu. 

Savjet mladih Sjednica krajem rujna Izabran novi Savjet mladih Grada Požege Obnova OŠ Dobriše Cesarića Radovi pri kraju Požeške učenike dočekat će bolje opremljena škola