Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
„TEBE GRADE PJESMOM GRADIM“

Humanitarna akcija klape Kvirin iz Siska

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ova je klapa prije nekoliko dana održala koncert u Glini i u Sisku, a nakon Uskrsa planiraju koncert i u Petrinji

Klapa Kvirin iz Siska pokrenula je humanitarnu akciju “Tebe grade pjesmom gradim“ za obnovu Siska, Petrinje i Gline, Glazbene škole te crkava na području Sisačko-moslavačke županije.

ŠTETA OD POTRESA JE VELIKA Županija pomaže gradnju crkve u Kravarskom

– Početak je ispred naše Glazbene škole zato što smo svi manje-više išli u tu Glazbenu školu – rekao je Siniša Pavrlišak iz Klape Kvirin.

Ova je klapa prije nekoliko dana održala koncert u Glini i u Sisku, a nakon Uskrsa planiraju koncert i u Petrinji.

– Mi smo klapa koja sama prikuplja svoja sredstva i donira našoj Glazbenoj školi, a onda ćemo otići ispred sisačke katedrale. Akcija će trajati cijelu godinu tijekom koje će ljudi, koji su s ovog područja gdje određene naše crkve nisu srušene, davati svoj doprinos, odnosno pomoć za crkve koje su srušene na ovom području. A mi ćemo im dati koncert koji smo pripremali dva mjeseca – dodaje Pavrlišak.

Jedinice lokalne i regionalne samouprave ujedinile se u inicijativi za radove na bolnici u Novoj Gradiški Potpisani ugovori o sufinanciranju obnove dijela bolnice i prenamjene u COVID odjel

Župan je zahvalio Klapi Kvirin.

– Nadam se da će i ovaj koncert pridonijeti da što prije obnovimo Glazbenu školu, ali i sve druge srušene objekte diljem naše Banovine, Siska, Petrinje i Gline – rekao je župan i podsjetio kako je na području Županije stradalo još devet školskih objekata, uz zgradu Glazbene škole Fran Lhotka u Sisku te njezin odjel u Petrinji.

Svoju prvu donaciju voditelj Klape Kvirin Mario Šarić uručio je ravnatelju Glazbene škole Fran Lhotka Sisak Tomislavu Ivšiću.