Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
NAJBOLJA PROMOCIJA

Robot Viktorija na privremenom "radu“ u Zračnoj luci Franjo Tuđman

1/10
Foto: Zagrebačka županija
Župan Stjepan Kožić rekao je da se Zagrebačka županija tijekom godina pozicionirala kao izletnička destinacija koja pruža snažnu protutežu ritmu ubrzanog Zagreba

Na privremenom "radu“ u prizemlju putničkoga terminala Zračne luke Franjo Tuđman u Velikoj Gorici, Viktorija gostima pruža virtualnu šetnju kroz Zagrebačku županiju, kroz njezine blagodati, prirodne ljepote i kulturne znamenitosti. Putem panoramskih fotografija daje uvid u turističke destinacije gradova i općina, eno i gastro odredišta, biciklističke rute... S gostima može i zaplesati.

Podaci Gospodarske komore Neto plaće u županiji više su 7,9 posto, a raste i zaposlenost

Viktorija je „nova pomoćnica“ Turističke zajednice Zagrebačke županije, čijom je inicijativom i pokrenut pilot projekt humanoidnog robota, kao jednog od najuzbudljivijih tehnoloških dostignuća u turističkoj industriji posljednjih godina. 

- Prepoznali smo mogućnosti humanoidnog robota, koji u svijetu već mijenja 'lice turističke industrije'. On čini turizam dostupnijim, a ujedno svakom turistu pruža jedinstveno iskustvo putovanja - na predstavljanju pilot projekta humanoidnog robota, kao pokretnoga turističko-informativnog centra Zagrebačke županije, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Župan Stjepan Kožić rekao je da se Zagrebačka županija tijekom godina pozicionirala kao izletnička destinacija koja pruža snažnu protutežu ritmu ubrzanog Zagreba.

- Ovim simpatičnim robotom želimo na inovativan način pokazati što činimo u razvoju turizma, koja su naša stremljenja, kako poboljšati razvoj kontinentalnoga turizma. Činjenica je da turistički promet generira gotovo 20 posto BDP-a Hrvatske, no Hrvatska će status cjelovite turističke destinacije steći kada dodatno ojača i kontinentalni turizam - rekao je Kožić, dodavši da je Viktorija jedan od primjera preobrazbe Zagrebačke županije u „pametnu županiju“.

Predstavljanju Viktorije prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić, a prisutne je pozdravio i Ivan Damjanović, direktor ljudskih potencijala Međunarodne zračne luke Zagreb.

Od 15. do 25. studenoga Zavirite u bogatu paletu okusa i kušajte najbolja tradicijska jela Županije

Interakciju s turistima, koji dolaskom u Zračnu luku Franjo Tuđman dolaze na prostor Zagrebačke županije, Viktorija ostvaruje glasom, pokretom i tekstom, pružajući im tako više vrsta ekspresije.

U prizemlju putničkoga terminala Zračne luke, Viktorija će putnicima informacije o Zagrebačkoj županiji pružati do kraja prosinca.