Izbornik
Naslovnica Županije
Investiranje u sportske terene u Ivanovcu

"Hvala što ste našu djecu maknuli od televizora, mobitela i računala"

U INVESTICIJU je uključena obnova asfalta, obnova konstrukcija i nabava novih tabli, koševa i klupa
Foto: Međimurska županija

Nakon što je prošle godine postavljena zaštitna ograda oko igrališta, a nedavno u potpunosti obnovljeno i košarkaško igralište, u Ivanovcu su građanima na raspolaganju vrhunski sportski tereni. Vijeće Mjesnog odbora Ivanovec organiziralo je svečanost na prostorima kluba Mladost kako bi zahvalili svima koji su sudjelovali u obnovi, rekonstrukciji i investiciji, posebno Ljerki Cividini, gradonačelnici Grada Čakovca koji je u proteklom periodu u kompleks uložio više od 46.000 eura, Matiji Posavcu, županu Međimurske županije, za podršku od 8000 eura za novo košarkaško igralište te svim mještankama i mještanima.

– Grad i Županija zajedničkim snagama investirali su u ovo košarkaško igralište na kojem stojimo. Ukupna investicija iznosila je 17.217,70 eura, a u nju je uključena obnova asfalta, obnova konstrukcija i nabava novih tabli, koševa i klupa. Sretni smo što je tako jer naš klub do sada nije imao adekvatne vanjske terene za treninge i utakmice, što im je sada omogućeno – rekla je Melita Kraljić, predsjednica VMO Ivanovec. Ulaganje je rezultiralo osnivanjem škole nogometa zajedno sa NK Jadran Štefanec.

– Hvala vam što ste našu djecu maknuli od televizora, mobitela i računala te što imaju mogućnost baviti se sportom u našem Ivanovcu. To uvelike olakšava i nama roditeljima koji sada ne moramo voziti djecu na treninge u druga mjesta diljem Međimurja – dodala je Kraljić. Gradonačelnica Cividini je rekla da se u Ivanovec, kao najveći mjesni odbor na području Grada Čakovca, u protekle dvije godine pojačano ulaže.

– Investicijom sveukupno vrijednom više od 17.000 eura Grad Čakovec i Međimurska županija zajedničkim snagama obnovili su igralište koje je bila želja Ivanovčana, a posebno malih košarkaša. Nastojimo ulagati u sportska igrališta diljem Međimurja, a zahvaljujući dobrom radu i velikom broju djece koja su uključena u Košarkaški klub Mladost odlučili smo u suradnji s Gradom Čakovcem sufinancirati obnovu igrališta – rekao je župan i dodao da su u tijeku i pripreme projekata za izgradnju novih školskih sportskih dvorana diljem Međimurja. 

IZ KULTURNE suradnje proizašla je i znanstvena suradnja, prije svega u Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, a Izraelu je izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije darovalo kip svetog Jeronima Ulaz slobodan za sve građane Dani izraelskog filma nastavak su dobre suradnje sa Županijom VIŠE OD MILUJUN EURA Uz novouređenu školu u Langovoj, Grad je uoči početka školske godine znatna sredstva uložio i u uređenje još šest školskih objekata na samoborskom području Rekonstruirano i uređeno 1198 četvornih metara U školske klupe sjela su 353 prvašića, a dio i u novoj školi u Langovoj RADOVI napreduju planiranom dinamikom, a gradonačelnik Radić istaknuo je da je od devet čestica u IT parku zakupljeno njih šest, a u tijeku je i izrada pravilnika za zakup poslovnih ureda u središnjoj zgradi parka Otvorenje se očekuje sredinom siječnja iduće godine Poslovna zgrada pružit će priliku manjim IT tvrtkama da ojačaju