Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Nakon 20 godina u Slatini ponovo sniman glazbeni spektakl HRT-a

I gradonačelnik Denis Ostrošić zaplesao i zapjevao na snimanju “Lijepom našom” u Slatini

Foto: Mihaela Feldi
Publika svih generacija mogla je uživati u nastupima čitavog niza izvođača, a predstavili su se KUD-ovi, tamburaši, estradne zvijezde, među kojima su bili i Miroslav Škoro te Krunoslav Kićo – Slabinac

Raskoš folklora, narodnih običaja, kulture, ali i gastronomije slatinskoga kraja zablistala je na javnom snimanju glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radiotelevizije “Lijepom našom”. Ponovni je to posjet tog serijala, nakon dva desetljeća. U prepunoj Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića u Slatini u srijedu su se okupili i brojni visoki dužnosnici iz cijele Virovitičko-podravske županije.

Slatina Potpisani ugovori o radovima Obnova doma u Donjim Meljanima

Košara sa suvenirima

Voditeljska palica bila je, naravno, u rukama autora serijala Branka Uvodića.
U ime domaćina, suorganizatora glazbeno-scenskog spektakla Lijepom našom, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić zahvalio je voditelju košarom s tradicionalnim slatinskim proizvodima i suvenirima. Gradonačelnik je, inače, i zaplesao i zapjevao na pozornici. Publika svih generacija mogla je uživati u nastupima čitavog niza izvođača, a predstavili su se KUD “Dika” Slatina, kojemu je nakon stanke ovo bio prvi nastup u obnovljenom sastavu, zatim KUD-ovi “Mikleuš”, “Podravac” Sopje i “Podravina” Čađavica, SKD “Prosvjeta” Slatina te MPS KUD “Crkvari”. Nakon Slavonskih trubača i zanimljivog nastupa Did Tunja i Bać Roka iz Otoka, na pozornicu su se penjali Suhopoljski tamburaši, zatim Podravski mužikaši, Dangube, Čokanj, Fantasia, Tkanica i Fijaker. Na scenu su, potom, stupile estradne zvijezde – Cecilija, Nikolina Kovač, Željko Lončarić Žec, Viktorija Kulišić Đenka, Višnja Pevec, Đuka Čaić, Branislav Bane Krstić te legendarni Miroslav Škoro, Šima Jovanovac i Krunoslav Kićo Slabinac.

Adrenalinski park iznad Javorice Projektiranje Adrenalinski park i zipline iznad Javorice

Za dar – bisernica

Zavičajni muzej Slatina uredio je etno kutak pored glavne pozornice u kojem je prikazano i tradicionalno ukrašavanje pisanica. Svoj zanat izrade tambura prikazao je Krešo Marić koji je Branku Uvodiću poklonio za njega napravljenu bisernicu. Proslavljena slastičarka Sandra Jadek u etno je kutku prikazala kako se spravljaju starinski kolači. 
Ekipa HTV-a unaprijed je snimila i bogatu gastroponudu u slatinskom restoranu Stari podrum, bogatstvo i kvalitetu vina, osobito pjenušca Slatinski biser vinarije Stari podrum, vlasnika Ivana Halasa, zatim krznarski obrt Vlatka Gribla te kovački obrt Miroslava Novakovića. Slatinsko izdanje “Lijepom našom” bit će prikazano na programu HTV-a u dva dijela, subotom, 16. i 23. ožujka.

Slatina Završna konferencija energetske obnove jaslica u Dječjem vrtiću Zeko Slatina Obnovom jaslica za 60 posto srezani troškovi energije, a radovi sufinancirani iz fondova