Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nastavlja se suradnja Grada Vrbovca i okolnih općina

I ove godine u noćnoj smjeni dodatni T2 tim hitne pomoći

Foto: Radio Vrbovec
Ugovor o sufinanciranju T2 tima hitne pomoći potpisali su predstavnici Grada Vrbovca i općina Farkaševac, Rakovec, Dubrava, Preseka i Gradec

Za kvalitetniju dostupnost hitne medicine u noćnoj smjeni na području Vrbovca i pet njegovih okolnih općina i ove će se godine brinuti dodatni T2 tim hitne medicine. Ugovor o nastavku sufinanciranja s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinom Gajnikom potpisali su predstavnici grada Vrbovca i općina Farkaševac, Rakovec, Dubrava, Preseka i Gradec.

“Novi val” mladih koji se osposobljavaju za vatrogasce U županiji ima više od 19.000 vatrogasaca

U timu su medicinska sestra i vozač, a radit će, tijekom noćnoga dežurstva, u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu. Ova ispostava ima i pet T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u ukupnom godišnjem iznosu od 200.000 kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati polovicu iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na pet okolnih općina.

Gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je da je ovo još jedan dokaz da susjedne općine i grad Vrbovec imaju dobru suradnju, a na suradnji je zahvalio i ravnatelj Zavoda Gajnik.

– U hitnoj medicini manje više nemamo problema, jer pomažemo jedni drugima, no problemi postoje u sanitetskom prijevozu i T2 timu što, na žalost, nije dovoljno prepoznao HZZO, a potrebe su sve veće kako starimo kao nacija. Ovo nam je izuzetna pomoć – rekao je Gajnik.

– Ako smo s ovim i jedan život spasili, puno smo napravili – poručio je načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić.

Nakon 52 godine u promet puštena 12,2 nova kilometra pruge Od Bjelovara do Zagreba sad se može stići za samo sat vremena

S tim se složila i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc, koja je istaknula da život nema cijenu. Dugogodišnja praksa pokazala je da je ovo odličan potez u zaštiti života ljudi, dodali su pročelnik općine Dubrava Stjepan Požgaj, načelnik općine Preseka Nikola Kožar i zamjenik načelnice Gradec Admir Smajlović. Grad Vrbovec i okolne općine rad T2 tima sufinanciraju od 2016. godine.