Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
OČEKUJE SE DOLAZAK više od 5000 HODOČASNIKA

I predsjednica na 11. hodočašću Gospi Voćinskoj

Foto: Informativni centar Virovitica
Organizatori pozivaju sve, posebno hrvatsku vojsku i policiju te braniteljsku populaciju, da dođu i sudjeluju u hodnji u što većem broju

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nazočit će komemorativnom skupu u petak, 13. prosinca, u Voćinu u sklopu 11. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, s posebnim pijetetom prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od četničkog agresora, javljaju iz Informativnog centra Virovitica.

Tradicionalno hodočašće u Voćin Na 13. prosinca Hodočašće branitelja i policije Gospi Voćinskoj

Organizator hodočašća je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, suorganizatori su Virovitičko-podravska županija i općina Voćin, a pokrovitelji Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Slatina Slatinska banka d.d.

Očekuje se dolazak više od 5000 hodočasnika iz cijele Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a hodočasnici će hodnju početi u 9.45 sati iz pravca Slatine, Orahovice, Virovitice, Našica i Osijeka koju će predvoditi Ilija Nikolić, te iz pravca Požege, Nove Gradiške i Slavonskog Broda koju će predvoditi Josip Radočaj. Hodočasnici će se susresti kod križa na Trgu Gospe Voćinske i zaputiti prema Prebendi.

Susret s biskupom Hodočašće u Voćinu 13. prosinca, 11. put

U 11 sati krenut će pokorničko-molitvena procesija od Prebende do crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije gdje će u 12 sati biti služena sv. misa. U 13:15 sati kod spomen obilježja u voćinskom Malom parku održat će se komemorativni skup na kojemu će nazočiti i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a od 14.00 sati bit će susret s rodbinom poginulih u Domovinskom ratu i uzvanicima u Hrvatskom domu na zajedničkom ručku, javlja 

Organizatori pozivaju sve, posebno hrvatsku vojsku i policiju te braniteljsku populaciju, da dođu i sudjeluju u hodnji u što većem broju u mjestu najvećeg stradanja u Domovinskom ratu nakon Vukovara i Škabrnje.