Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Razgovor sa zamjenikom župana Stjepanom Bošnjakovićem

I ranjive bi skupine mogle imati stalni posao

Foto: bpz.hr
Cilj je okruglog stola bio objasniti kakvi su trendovi u zapošljavanju sada, a kakvi će biti u budućnosti, objasnio je zamjenik župana Bošnjaković

U povodu okruglog stola “Kako biti zaposlen danas i u budućnosti?”, koji je u sklopu projekta “Suradnja za uspjeh 3” održan u Slavonskom Brodu, razgovarali smo za zamjenikom župana Stjepanom Bošnjakovićem.

Obilježena 85. obljetnica sibinjskih i vrbsko-ruščičkih žrtava Mučki ubijeni seljaci i danas su simbol borbe Hrvata za slobodu

– Cilj okruglog stola bio je objasniti kakvi su trendovi u zapošljavanju sada, a kakvi će biti u budućnosti. Želimo osvijestiti nezaposlene ranjive skupine društva da postoje razne mogućnosti i potpore iz europskih fondova da se educiraju, zaposle i ostvare svoje potencijale – kaže Bošnjaković.

Na koga je usmjeren projekt Suradnja za uspjeh 3?

– Projekt je vrijedan 1,7 milijuna kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda. Usmjeren je na olakšavanje zapošljavanja ranjivih skupina. U okviru projekta provode se razne edukacije kako bi se nezaposleni više osposobili za rad, a daju se i financijski poticaji.

Tko je osmislio projekt?

– Centar za razvoj Brodsko-posavske županije osmislio je projekte Suradnja za uspjeh 1, 2 i 3. Naša razvojna agencija među najuspješnijim je takvim ustanovama u državi jer brojnim projektima financiranim iz fondova EU pomaže razvoju županije.

Energetska obnova Sibinjska škola zablistala u novom ruhu

Što je cilj Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ), na čijem ste čelu?

– LPZ je noviji model za jačanje ljudskih potencijala u skladu s potrebama tržišta rada. U nekim europskim regijama taj je model znatno pomogao poslodavcima da bolje shvate kakav im je profil radnika potreban, a posloprimcima da postanu taj profil i olakšaju si zapošljavanje.