Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
'Topli obrok – obrok zdravlja'

I učenici u Osnovnoj školi Rajić imat će tople obroke

Ivo Žinić
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Rekonstrukcija i adaptacija školske kuhinje koštat će oko 1,2 milijuna kuna

Župan Ivo Žinić i gradonačelnik Novske Marin Piletić potpisali su sporazum o zajedničkom financiranju obnove školske kuhinje u Osnovnoj školi Rajić, u sklopu projekta „Topli obrok-obrok zdravlja“.

KAPITALAN PROJEKT Popovača radi vrtić za 10 milijuna kuna

Tako će Grad Novska u obnovi kuhinje u Rajiću sudjelovati s 300.000 kuna. Ukupna vrijednost rekonstrukcije i adaptacije školske kuhinje u OŠ Rajić je nešto veća od 1,2 milijuna kuna, a ostatak sredstava osigurava Županija.

Projekt „Topli obrok – obrok zdravlja“ započeo je prije četiri godine. U sklopu projekta obnovljeno je 13 školskih kuhinja i sada se u većini škola kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija nude kuhani obroci. Trenutačno su u fazi obnove školske kuhinje u I. OŠ Petrinja te OŠ Rajić i OŠ Josipa Kozarca Lipovljani.

Prvi projekt ‘Zaželi’ u romskoj zajednici Šest je žena, nakon dugo vremena, dobilo posao

– Nakon što tu završimo radove, u svim našim osnovnim školama moći će se kuhati tri topla obroka tjedno. Idući nam je cilj da se taj broj toplih obroka podigne s tri na pet kako bi svaki dan učenici u svim školama imali topli obrok – rekao je župan Ivo Žinić dodavši kako je zajedničko sufinanciranje obnove kuhinje u OŠ Rajić samo jedan u nizu projekata koji su ostvarili s Gradom Novska.

Radovi će biti građevinsko-obrtnički, a kuhinja će biti opremljena i novim uređajima za pripremu hrane. Očekivani završetak adaptacije školske kuhinje je krajem ove godine kad će topli obrok imati 148 učenika škole.