Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prvi projekt ‘Zaželi’ u romskoj zajednici

Šest je žena, nakon dugo vremena, dobilo posao

1/11
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Šest Romkinja brinut će se o 24 korisnika, a u tome će im pomoći i bicikli

Udruga za bolji život Roma iz Siska provodi prvi projekt u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u romskoj zajednici. Partneri su im Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb te Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA.

Edukativn-prezentacijski centar Natura SMŽ-a Hologrami, mirisi, 3D animacije za upoznavanje prirodne baštine

– Uz pomoć i potporu SI-MO-RE uspjeli smo razviti projekt. Sada imamo 24 korisnika kojima treba ta pomoć. Nadam se i nastavku suradnje pa pripremamo još jedan projekt u sklopu kojeg bi se još žena zaposlilo – rekao je predsjednik Udruge za bolji život Roma Ranko Nikolić.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Cilj projekta je smanjiti nezaposlenost žena u nepovoljnom položaju, povećati kvalitetu života i briga o osobama starije životne dobi te osobama s invaliditetom. Žene iz romske zajednice su počele raditi u listopadu 2019. godine te je za njih nabavljeno šest bicikla kako bi lakše pružale podršku krajnjim korisnicima. Kroz projekt je zaposleno i dvoje ljudi, administrativni djelatnik i službenik za praćenje i kontrolu rada, a osigurana su i sredstva za edukacije prema preporuci Zavoda za zapošljavanje na koje će ići žene zaposlene kroz projekt „Zaželi“. Vrijednost projekta je 1,487.204,80 kuna.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

– Projekt za cilj ima povećanje mogućnosti zapošljavanja žena pripadnica ciljne skupine kroz jačanje vještina i stručnih znanja, a ovim projektom zaposleno je šest Romkinja – rekla je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić prilikom predstavljanja projekta.