Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Župan Andrović sastao se s obrtnicima

Idućeg proljeća Sajam obrtnika na otvorenom

Župan Andrović najavio je da će iduće godina potpora obrtnicima biti još izdašnija
Foto: Kristijan Toplak

Župan Igor Andrović i njegovi suradnici sastali su se nedavno s članovima Upravnog odbora Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije koje je predvodio predsjednik Stjepan Kenjerić.

Županijski obrtnici zahvalili su Virovitičko-podravskoj županiji na potporama koje dijeli obrtnicima, stipendijama za deficitarna obrtnička zanimanja, digitalizaciji županijskih natječaja, ali i kontinuiranoj suradnji koja traje godinama i u kojoj je Županija uvijek bila pouzdan i siguran partner.

Župan Andrović najavio je da će iduće godine potpora obrtnicima biti još izdašnija jer obrtništvo na ovom području bilježi kontinuirani rast uz nova zapošljavanja i predstavlja važnu gospodarsku kariku Virovitičko-podravske županije.

Na sastanku je dan prijedlog da se u Virovitici u proljeće iduće godine održi Sajam obrtnika na otvorenom, gdje će mnogobrojni obrtnici s ovog područja predstaviti svoje proizvode i usluge.

Dogovorena je značajnija suradnja obrtnika s razvojnom agencijom VIDRA te Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije vezano za buduće natječaje i projekte koji se tiču prekogranične suradnje, ali i projekata koji potiču zelenu i digitalnu tehnologiju u obrtima, kao i obnovljivih izvora energije.

Obrtnici su najavili svoje predstavljanje na 27. Viroexpu, u još brojnijem sastavu, na još većem izlagačkom prostoru. Najavljeno je natjecanje frizera srednjih škola iz Virovitice, Slatine, Garešnice i Đurđevca.

Uklanjanje invazivnih biljaka Projekt Ružičaste zloćke Uklanjanje dviju invazivnih stranih vrsta biljaka Subvencije za staklenke za med Potpora VPŽ Župan donio odluku o subvencijama za staklenke za med Lovci VPŽ-a Ugostio ih župan Veliki uspjesi lovaca promocija su županije