Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA

“Igra ljubavi i slučaja” za kraj bogatog rujna

Foto: slavonski.hr
Na kazališnom repertoaru našla se predstava za najmlađe, ali i one nešto starije. Zadnja predstava u rujnu na rasporedu je u petak, a izvode je profesor, asistent i studenti Akademije iz Osijeka

Ljubitelji kazališta svih generacija ovih rujanskih dana u Požegi mogu uživati u bogatom kazališnom repertoaru.

50 godina Glazbene škole Požega Nagradili najbolje učenike i predstavili monografiju Požeška Glazbena škola postala je nezaobilazna točka na umjetničkoj karti

U subotu je tako najmlađe gledateljstvo moglo uživati u “Knjizi o džungli” redatelja Marija Kovača, predstavi nastaloj prema priči engleskog pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga koja govori o indijskom dječaku Mowgliju kojeg u džungli odgajaju vukovi. Onima nešto starijima namijenjena je, pak, bila predstava Kazališne grupe Lectirum “Ne daj se Njofra” Milana Grgića u režiji Zorana Mužića u kojoj su igrali Ksenija Pajić, Pero Juričić, Katarina Perica i Mladen Čutura.

Treća predstava na sceni Gradskog kazališta Požega najavljena je za petak, 25. rujna, a naziv joj je “Igra ljubavi i slučaja”. Riječ je o možda najvažnijoj komediji francuskog dramatičara i romanopisca Pierrea Carleta de Marivauxa.

Košarkaško igralište u Babinom viru NA RADOST DJECE Uređuje se košarkaško igralište u Babinom viru

Njezina današnja reputacija samo je nastavak scenskog uspjeha teksta koji je prije svega smatran izvornim materijalom za velike glumce.

Predstavu izvode profesor, asistent i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a Moniki Lanščak i Vedranu Dakiću to je i diplomska predstava. Igraju i Vjekoslav Janković, Magdalena Živaljić Tadić, Marijan Josipović te Jasmin Novljaković.