Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Nagradili najbolje učenike i predstavili monografiju

Požeška Glazbena škola postala je nezaobilazna točka na umjetničkoj karti

50 godina Glazbene škole Požega
Foto: pozega.hr
U školi je predstavljena monografija koja prati tragove požeške glazbene prošlosti, i to one dijelove koji se bave glazbenom nastavom od prvih njezinih organiziranih oblika

Glazbena škola Požega pokrenula je projekt “Poticanje izvrsnosti” koji ima cilj poticati i nagraditi rad najuspješnijih učenika. Stručna tijela škole odabrala su 20 najuspješnijih učenika na temelju rezultata iz prethodnog razreda, i to 10 iz matične škole te po pet iz područnih odjeljenja u Kutjevu i Pleternici. Svima njima bit će osiguran cjelogodišnji iznos participacije od 1500 kuna, za što će se pobrinuti gradovi Požega, Pleternica i Kutjevo te Požeško-slavonska županija.

Košarkaško igralište u Babinom viru NA RADOST DJECE Uređuje se košarkaško igralište u Babinom viru

– Učenici naše škole u šk. god. 2018./2019. predstavljali su nas više od 100 puta na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima i osvojili preko 60 prvih nagrada. Godišnje u školi organiziramo 70-ak koncerata, a na većini njih nastupaju naši učenici i mislim da je to velik doprinos društvenom životu naših sugrađana i cijele županije. Naši učenici puno čine za nas, a na ovaj način ćemo i mi učiniti nešto za njih – rekao je Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega.

U ime Požeško-slavonske županije kao osnivača ustanove, zadovoljstvo ovom idejom izrazio je župan Alojz Tomašević, koji je istaknuo kako je ponosan sam što će učiniti još jedan korak kako bi oni najbolji i najuporniji bili nagrađeni za svoje sposobnosti.

Kriteriji za odabir najboljih su rezultati s natjecanja, uspješnost nastupa na koncertima i ocjene.

U petak je u Glazbenoj školi predstavljena i monografija posvećena 50. godišnjici njezina djelovanja. Profesorica Branka Horvat tom je prigodom istaknula kako je ponosna što joj je povjerena dužnost urednice monografije o glazbenoj školi koja je odredila njezin profesionalni život.

GRAĐANI ZAMOLJENI ZA STRPLJENJE Napreduju radovi na Aglomeraciji

– Monografija prati tragove požeške glazbene prošlosti, i to one dijelove koji se bave glazbenom nastavom; od prvih oblika organizirane glazbene nastave 60-ih godina, osnivanja osnovne glazbene škole 1970., proširenja djelatnosti na srednjoškolsko obrazovanje, osnivanje područnih odjeljenja – kazala je prof. Horvat.

Recenzentica izdanja, ravnateljica požeške Gimnazije dr. sc. Vesna Vlašić dodala je kako je Glazbena škola Požega ovom monografijom svekolikoj javnosti podastrla svoju uspješnu priču koju i dalje nastavlja.

Zahvaljujući ambicijama ravnatelja, upornosti profesora i učenika te njihovoj sinergiji, ova se škola razvila u nezaobilaznu točku na umjetničkoj i kulturnoj karti Hrvatske.