Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Prvi “politički” turnir u Dugom Ratu

Ima li u Dalmaciji išta tradicionalnije od balota?!

Turnir u balotama Dugi Rat
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Zanimljivost turnira bile su i dvije balotašice Jerolima Čulić (Dugi Rat, HDZ) i Sandra Mitrović Nikšić (Županija, SDP)

Balotavalo se, “valjalo” i “bombizavalo” u Dugome Ratu na turniru u balotama koji je okupio ekipe Splitsko-dalmatinske županije, gradova Omiša i Solina te općina Zadvarja, Šestanovca, Podstrane i Dugog Rata. Sve ekipe predvodili su gradonačelnici odnosno načelnici, osim županijske.

Župan Blaženko Boban, inače dugoratski zet, bio je spriječen, ali poručio je da dogodine ova fešta, koja će, kako najavljuju organizatori, postati tradicionalna, neće proći bez njega. I Milan Bandić poslao je svog predstavnika i najavio jaku zagrebačku postavu koju će predvoditi dogodine.

Novo trajektno pristanište S pristupnom cestom na Solinama Otvoreno trajektno pristanište vrijedno 19 milijuna kuna

Najboljom se pokazala ekipa Općine Šestanovac koju je vodio načelnik Pave Čikeš, druga je bila Podstrana pod sigurnom rukom dr. Bagatina, a Splitsko-dalmatinska županija bila je treća.

–Ovo je izvanredno! Sve pohvale organizatoru, Balotaškom klubu Jesenice i Općini Dugi Rat. Županija će uvijek pomagati i poticati očuvanje tradicijskih vrijednosti, a upravo to je cilj ovoga turnira. Ima li u Dalmaciji išta tradicionalnije od balota odnosno buća kako kažemo mi Imoćani? – kaže Davor Pavić, koji je predvodio ekipu Županije.

Zanimljivost turnira su bile i dvije balotašice Jerolima Čulić (Dugi Rat, HDZ) i Sandra Mitrović Nikšić (Županija, SDP). Možda su i dvije dame na balotaškom igralištu izazvale toliki interes, ne samo domaćeg svita nego i furešta koji su sa zanimanjem pratili balotavanje.

Solin potpisan sporazum Nova vatrogasna cisterna stiže u Solin Blaženko Boban Bespovratne potpore Potpisani ugovori s 88 poduzetnika za legalizaciju novih objekata