Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Gradonačelnik Puljašić na konferenciji o odgovornom i održivom turizmu:

“Imamo vrhunski proizvod i izvrsne ljude, ali samo zajedno možemo podići kvalitetu naše destinacije”

Foto: pozega.hr
Skup je bio osmišljen kao putokaz k brendiranju kvalitete te odgovornom i održivom turizmu u Požeško-slavonskoj županiji

“Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija” naziv je konferencije koja je u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege, Županijske gospodarske komore, Ministarstva turizma i HTZ-a održana u Požegi.

Dokaz ljubavi Parovi koji su u braku 50 i više godina proslavili Valentinovo

Konferencija je organizirana u sklopu projekta IQM Destination, čiji je cilj iskoristiti potencijal destinacije u sinergiji svih dionika, poticanje na izvrsnost te podizanje kvalitete. Skup je bio osmišljen kao putokaz k brendiranju kvalitete te odgovornom i održivom turizmu u Požeško-slavonskoj županiji.

Povezivanje svih subjekata

– Cilj i smisao projekta je povezivanje svih subjekata koji su, svaki na svoj način, uključeni u dolazak gostiju. Takvom sinergijom želimo postići produženje sezone, podizanje vrijednosti i prihoda i na koncu zadovoljnog gosta i stanovnika grada Požege – rekla je Đurđica Šimičić, jedna od autorica projekta.

U projektu IQM Destinacija Zlatna Slavonija sudjeluju svi gradovi i sve turističke zajednice u Požeško-slavonskoj županiji te općina Velika, a financiraju ga HTZ i Ministarstvo turizma.

– Prva faza projekta krenula je prošle godine. Obišli smo više od stotinu subjekata u cijeloj županiji, odazvao se velik broj ljudi i svi zajedno surađujemo. Najveća prednost je u tome što se sa svakim subjektom radi individualno – naglasila je Silvija Podoljak, direktorica Ureda TZ-a Grada Požege.

psi Dobri rezultati U šest mjeseci mikročipirano 135 životinja

Turistički proizvod

Ovim projektom radi se iskorak u svim segmentima turističkog proizvoda destinacije Zlatna Slavonija, pri čemu je međusobna sinergija svih dionika najvažnija. Kvalitetom se jača javno-privatno partnerstvo, mjere elementi održivog razvoja i odgovornog turizma.

– Svjesni smo kako jedino zajedničkim naporima možemo osmisliti i podignuti kvalitetu destinacije. Imamo vrhunski proizvod i izvrsne ljude, ali nikako da shvatimo kako jedni drugima nismo konkurencija. O turizmu u našem kraju možemo pričati tek kada svi postanemo jednako vrijedni i kvalitetni – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Gradnja kompleksa požeškog Komunalca u Industrijskoj ulici ide prema planu Novi poslovni krug omogućit će bolje uvjete rada, proširenje djelatnosti, ali i napredak na planu zaštite okoliša