Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Gradnja kompleksa požeškog Komunalca u Industrijskoj ulici ide prema planu

Novi poslovni krug omogućit će bolje uvjete rada, proširenje djelatnosti, ali i napredak na planu zaštite okoliša

Foto: pozega.hr
U sklopu glavne poslovne zgrade predviđena je i gradnja edukativne učionice koja će služiti za edukaciju korisnika, vrtićke i školske dobi, ali i starijih

Gradnja poslovnog kruga tvrtke Komunalac Požega d.o.o. u Industrijskoj ulici u Požegi, na prostoru pokraj reciklažnog dvorišta, bliži se kraju. Riječ je o radovima vrijednim 9,11 milijuna kuna (bez PDV-a) koje izvodi zajednica ponuditelja požeških tvrtki Magma i Presoflex gradnja. Gradilište su obišli požeški gradonačelnik Darko Puljašić i direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o. Josip Vitez.

Čuvari tradicije Narodna nošnja Požeštine i Biškupaca u riječi i slici

Završetak radova u ožujku

Projektom je obuhvaćeno nekoliko građevina, glavna poslovna zgrada, skladišni prostor i nadstrešnice, koji će se nalaziti u poslovnom krugu na parceli od oko 8700 četvornih metara. Završetak radova očekuje se sredinom ožujka.

– Ne samo da ćemo našim djelatnicima pružiti mogućnost kvalitetnijeg rada nego je u sklopu glavne poslovne zgrade predviđena i gradnja edukativne učionice koja će služiti za edukaciju korisnika, vrtićke i školske dobi, ali i starijih, i to posebice u ovom dijelu oko razvrstavanja otpada. Recikliranje je tema koja će biti aktualna idućih desetak godina, a upravo ovaj kompleks odgovorit će na te izazove. Ova nova investicija na tom je tragu – rekao je Vitez.

Tvrtka Komunalac rasla je posljednjih godina, kako s brojem radnika tako i s djelatnostima koje moraju zadovoljavati i europske standarde.

Najvažniji požeški projekt u protekloj godini opravdao očekivanja Poduzetnički inkubator dom je brojnih mladih poduzetnika sa širokim spektrom usluga i radi punom parom

Sustavno upravljanje

Stoga se, prema mišljenju gradonačelnika Puljašića, pokazala potreba da se sagradi novi poslovni krug koji će omogućiti proširenje djelatnosti te viši standard i bolje uvjete rada.

– Iskazujemo tako i brigu o zaštiti okoliša, ali i o kvalitetnim rješenjima u gradu Požegi. Ovo je Industrijska zona, u neposrednoj blizini je i reciklažno dvorište, i to je doista najprimjerenija lokacija. Ovo je prilika da građani vide da se ovim gradom upravlja sustavno, da pazimo na njihov novac i da ga trošimo na najbolji način oplemenjujući ga kako bi vratio kvalitetom komunalne usluge koja je, naglasit ću i to, jedna od najjeftinijih u Hrvatskoj – istaknuo je Puljašić.