Izbornik
Naslovnica Županije
Ogromna ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije

Imat ćemo moderan odjel za naše građane. Neće se morati ići u kliniku u Zagreb

MINISTAR BAČIĆ najavio je da se dogovara dinamika kako bi se tijekom kolovoza ispraznila sva kontejnerska naselja u Sisku, kao što se to radi u Glini i Petrinji
1/2
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL
Potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić obišao je nekoliko gradilišta u Sisku

Potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić obišao je u pratnji župana Ivana Celjaka prošli tjedan nekoliko gradilišta obnove u Sisku.

Prvo su obišli gradilište konstrukcijske (samo)obnove višestambene zgrade u Žitnoj ulici. Riječ je o zgradi iz kulturno-povijesne cjeline grada Siska, koja je u potresu pretrpjela vrlo teška oštećenja. Ukupni maksimalni iznos financiranja obnove, koja će biti dovršena početkom 2024. godine, iznosi nešto više od 650.000 eura.

Nakon 50 godina
Župan je zatim potpredsjednika Vlade sa suradnicima upoznao s detaljima obnove zgrada u području zdravstva, a obišli su i gradilište na zgradi Nove interne u krugu Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić", na kojoj Sisačko-moslavačka županija provodi cjelovitu obnovu. Radovi, vrijedni više od 6 milijuna eura počeli su krajem srpnja 2022. godine, a njihov se dovršetak očekuje krajem ove godine.

– Svi zajedno smo presretni da nakon 50 godina i nakon tri godine pandemije te potresa, zbog kojih smo bili svi zajedno u jednoj teškoj situaciji, izlazimo iz nje i vidimo optimizam. Imat ćemo moderan odjel za naše građane. Neće se morati ići u kliniku u Zagreb – rekla je dr. Tonka Jozić-Novinc, voditeljica Odjela infektologije.

Župan Celjak istaknuo je da ovo nisu jedina ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije.

– Osim zgrade Nove interne, obnavljamo i zgradu Stare interne, isto tako gradimo novu zgradu bolničke kuhinje. Gradimo novu zgradu Pedijatrije, obnavljamo Citologiju, Patologiju, bolničku ljekarnu, Psihijatriju, sve unutar kruga bolnice u kojoj se nalazimo – rekao je.

Pojasnio je župan kako se radove izvodi na zgradama u području zdravstva i izvan ovog kompleksa bolnice.

– Obnavljamo kompleks Jodnog, tamo imamo Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kao i Odjel za dermatologiju i venerologiju. U Petrinji obnavljamo zgradu nove i stare bolnice. Ulažemo u našu bolničku infrastrukturu, a uz to smo nabavili i opremu za županijski zdravstveni sustav u vrijednosti od 7,8 milijuna – rekao je župan dodavši kako je ovo bila povijesna prilika za zdravstveni sustav županije da se kupi nova oprema, "kakvu naši liječnici nikad nisu imali".

Iznos premašen
– Dogovaramo dinamiku da bi kroz kolovoz ispraznili sva kontejnerska naselja ovdje u Sisku, kao što to radimo i u Glini i Petrinji. Ovdje na području grada Siska realiziramo velike projekte, a kada govorimo o ovoj bolnici, ona se financira kroz projekt Fonda solidarnosti – rekao je potpredsjednik Vlade Branko Bačić podsjetivši kako je cjelokupan iznos iz Fonda solidarnosti od 319 milijuna eura, koliko je bilo namijenjeno za obnovu zgrada javne namjene i prometne i komunalne infrastrukture na području SMŽ-a, ne samo potrošen nego i premašen na više od 570 milijuna eura.

VAŽNO JE ulaganje u službe koje su osposobljene i usmjerene na spašavanje ljudskih života i imovine. Ako je spasilac spreman i opremljen, tada će vrlo lako pomoći unesrećenima Javna vatrogasna postrojba Vinkovci Od prvog trenutka angažirani su na uklanjanju posljedica nevremena JAVNA USTANOVA će nadležnom ministarstvu uputiti zahtjev za rješenje o udovoljavanju propisanim uvjetima, čime će se steći uvjeti za smještaj preostalih pasa sa Žarkovice u privremeni azil na Grabovici Smještaj preostalih pasa sa Žarkovice u privremeni azil na Grabovici Grad Dubrovnik korak do registriranog azila za životinje Župan Ivan Anušić sazvao je radni sastanak čelnika jedinica lokalne samouprave Osječko-baranjske županije s ciljem dodatnog informiranja o sprječavanju širenja afričke svinjske kuge Čak 35% ukupne proizvodnje svinja pripada Osječko-baranjskoj županiji Idemo u bitku sa svinjskom kugom jer 5500 gospodarstava živi od svinjogojstva