Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
nastavlja se s razvojem cikloturizma u županiji

Infoploče na 16 i oznake za smjer na pet biciklističkih staza

Cikloturizam
Foto: Šibensko-kninska županija
Do kraja 2019. godine u planu je označiti više od 70 posto postojećih biciklističkih staza

Tijekom prošle godine, uz sufinanciranje Ministarstva turizma, a u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom označeno je 11 cikloturističkih staza na području Šibensko-kninske županije.

Vir Vir se predstavio na turističkom sajmu u Milanu Broj talijanskih gostiju na otoku raste, bit ćemo među 10 najjačih

– Ukupno je na području županije 2015. godine bilo oko 40 biciklističkih staza, od kojih je samo manji dio označen, a većina je imala nepotpune ili nepostojeće popratne informativne podatke. Inicijativom i ulaganjem županijske turističke zajednice od 2016. godine pokrenula se izrada kao i označavanje brojnih biciklističkih staza. Danas je evidentirano (kategorizirano i trasirano) 85 staza u dužini od oko 2500 kilometara. S označavanjem biciklističkih staza nastavlja se i u ovoj godini. U tijeku je izbor izvođača za izradu i postavljanje infoploča s planovima i legendom postojećih 16 biciklističkih staza te postavljanje biciklističkih znakova (oznaka) za smjer na pet biciklističkih staza koji trebaju odgovarati Standardima za biciklističku signalizaciju koje je donijela Turistička zajednica Šibensko-kninske županije – istakli su iz Županije.

– Do kraja 2019. godine u planu je označiti više od 70 posto postojećih biciklističkih staza – zaključili su iz odjela za odnose s javnošću Šibensko-kninske županije.

Župan Ivo Žinić istaknuo je kako se razmišlja i o gradnji novih biciklističkih staza Novi projekti Turističke uniforme i oznake "Bike & Bed" za dodatnu promidžbu turizma u županiji