Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ivanić-Grad

Inovatori na dvodnevnom sajmu predstavljali svoje radove

Izložba inovacija u Ivanić-Gradu
1/9
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Nadam se da će u Hrvatskoj biti pameti i mudrosti kako bi se poticali inovatori i njihovi mentori, rekao je župan Kožić

Mladi inovatori iz većeg dijela Hrvatske okupili su se u Ivanić-Gradu prošli tjedan na dvodnevnoj Izložbi inovacija I³G. Prošlog četvrtka i petka posjetitelji su tamo mogli vidjeti sedamdesetak inovacija, a sve to u organizaciji Elektroničkoga i računalnog kluba Ivanić-Grad.

Tajnik kluba Josip Kožar svjestan je važnosti izložbe.

Zagrebački župan Stjepan Kožić Potpisani ugovori Zagrebačka županija dodijelila 3,7 milijuna kuna sustavu civilne zaštite

– Kada smo je pokrenuli, želja nam je bila pokazati potencijal mladih našega grada, omogućiti im prostor za inovativna razmišljanja te razmjenu ideja s njihovim vršnjacima iz drugih sredina, iskusnim inovatorima i poduzetnicima. Sada je glavni cilj izložbe okupljati istomišljenike koji svojim djelovanjem naše društvo mogu učiniti boljim, razvijenijim i biti nam uzor. Ovom izložbom Elektronički i računalni klub želi dati svoj doprinos u promociji onih koji predstavljaju bolju i inovativniju Hrvatsku – pojasnio je Kožar.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić razgledao je radove mladih inovatora.

– Hrvatska zbog mladosti ima potencijala, a nju treba okupiti i usmjeriti je. Veseli što, zajedno s mentorima, mladi stvaraju inovacije koje kasnije, kroz proizvodnju, mogu poboljšati gospodarsku klimu. Nadam se da će u Hrvatskoj biti pameti i mudrosti kako bi se poticali inovatori i njihovi mentori – rekao je župan Kožić. 

stipendije Otvoren natječaj Zagrebačka županija ove godine dodijelit će 50 novih stipendija