Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Drava Art Biennale

Interaktivna izložba o vodi kao javnom dobru

Drava Art Biennale
Foto: Grad Požega
Izložba Drava Art Biennale 2017. otvorena je u Gradskom muzeju u Požegi

U Gradskom muzeju u Požegi otvorena je izložba Drava Art Biennale 2017., nastala kao rezultat međuinstitucionalne suradnje Muzeja grada Koprivnice i Muzeja likovnih umjetnosti. Projekt se bavi temama zaštite okoliša, ekosustavom i vodom kao političkom kategorijom. On nudi viziju mogućih promjena koje kroz povezivanje umjetnosti, ekologije i urbanizma pridonose stvaranju prostora za odgovornije i bolje društvo problematizirajući temu vode kao javnog dobra i osnovnog ljudskog prava.

odvajanje otpada Novi sustav gospodarenja otpadom Požežanima će donijeti uštede

– Kada smo počeli prije pet godina, vrlo smo široko pokrili temu vode, a poslije smo to suzili na pitanje problematike vode kao političkog dobra i osnovnog ljudskog prava. Propitivali smo na koji način voda oblikuje život grada, njegov urbani identitet i koje su njezine posljedice – rekla je jedna od autorica izložbe Helena Kušenić.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

– Ovo je još jedan način na koji nas umjetnici osvješćuju o vrijednosti i značaju vode koju, kao i druga prirodna dobra, prečesto uzimamo zdravo za gotovo – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Požeški limači Gradu Požegi 1,7 milijuna kuna za cjelodnevni rad vrtića