Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
ŽUPAN ANDROVIĆ NAJAVIO

Investicija od 45 milijuna kuna: Gradit će se škola u Orahovici

Foto: Kristijan Toplak
Tri nove pristupne rampe za osobe s invaliditetom u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici

Tri nove pristupne rampe za osobe s invaliditetom dobila je OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici. Usto, sredstvima Virovitičko-podravske županije obnovljeni su sanitarni čvorovi, a jedan je prilagođen osobama s invaliditetom. To je županijska investicija vrijedna oko 500.000 kuna, a župan Igor Andrović i povjerenik Vlade RH Grada Orahovice Saša Rister, uz ravnateljicu škole Maju Škraba, obišli su ove orahovačke škole. U istoj zgradi, naime, nalazi se i Srednja škola Stjepana Ivšića. Riječ je o jednoj vanjskoj rampi te dvjema koje se nalaze u unutrašnjosti škole.

VPŽ ponosna podacima konsolidiranih proračuna za 2019. 'Hrvatski smo lider u povlačenju bespovratnog novca za projekte'

– Kao škola moramo osigurati pristup osobama s invaliditetom, ne samo djeci, nego i svim drugim korisnicima. Našu školu trenutačno pohađa jedno dijete kojem su upravo ovakve rampe potrebne za lakši dolazak do učionica. Dobili smo 3 rampe, jednu vanjsku i dvije unutarnje, od čega je jedna unutarnja koso podizna platforma, a također smo preuredili i jedan sanitarni čvor, sada u potpunosti prilagođen osobama s tjelesnim invaliditetom – rekla je ravnateljica Škraba.

Župan Igor Andrović kazao je da Županija, kao osnivač gotovo svih osnovnih i srednjih škola na svom području, konstantno ulaže u školske objekte.

– Naša je obveza i dužnost svakom djetetu omogućiti što bolje i lakše uvjete obrazovanja. A kako u budućnosti u istoj zgradi ne bi bili i učenici osnovne i srednje škole, Virovitičko-podravska županija ušla je u projekt gradnje nove osnovne škole u Orahovici – istaknuo je župan Igor Andrović.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban Župan Boban i direktor Lučke uprave Mihanović obišli su radove u multifunkcionalnoj luci Ribarska luka Brižine u Kaštelima bit će puštena u rad za mjesec dana, još traje tehnički pregled

– Želja nam je osigurati bolje uvjete školovanja u Orahovici. Danas u istoj zgradi u školu idu i osnovnoškolci i srednjoškolci, a u budućnosti bi svi išli na nastavu u jednoj smjeni. Očekujemo da ćemo školu financirati kroz EU fondove. Virovitičko-podravska županija ima projekt za novu školu u Orahovici, a vrijednost će joj biti oko 45 milijuna kuna – zaključio je župan.