Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 519 pregleda
Novi kapaciteti i sadržaji

Investicija vrijedna šest milijuna kuna u specijalnoj bolnici Stubičke Toplice

Specijalna bolnica Stubičke Toplice
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
'Imamo naše Stubičke Toplice, naše Krapinske Toplice, vrhunske doktore i ostalo medicinske osoblje, toplu vodu i tradiciju, kao i jasnu viziju turizma do 2025. godine te smo spremni biti lider zdravstvenog turizma u Hrvatskoj', rekao je između ostalog župan Kolar

Župan Željko Kolar je u utorak u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nazočio prigodnom obilježavanju početka šest milijuna kuna vrijednih radova na dvorišnoj zgradi objekta Maksimilijan i otvorenju faksimilne rekonstrukcije vrtnog paviljona.

Župan Željko Kolar je ovu i ostale prijašnje investicije u Specijalnoj bolnici za medicinsku istaknuo kao jedan od sve više pozitivnih primjera na području Krapinsko-zagorske županije koje pokazuju da se sa dobrim upravljanjem i pametnim ulaganjem može napraviti veliki iskorak.

- Svjesni smo toga da će u budućnosti biti sve manje novca od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te će stoga i ova investicija od 6 milijuna kuna za uređenje kompletnog drugog kata objekta Maksimilijan rezultirati novim kapacitetima i sadržajima koji će se ponuditi tržištu. Mi u Krapinsko-zagorskoj županiji imamo sjajne kapacitete, naše Stubičke Toplice, naše Krapinske Toplice, vrhunske doktore i ostalo medicinske osoblje, toplu vodu i tradiciju, kao i jasnu viziju turizma do 2025. godine te smo spremni biti  lider zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj - poručio je župan Željko Kolar, priopćili su iz Županije.

Kao jedan od problema u razvoju zdravstvenog turizma naveo je neke zakonske barijere koje onemogućuju povlačenje sredstva za specijalne bolnice iz trenutne financijske omotnice.

- Iz europskih smo fondova povukli 15,7 milijuna kuna za opremanje dnevne bolnice u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te 8,3 milijuna kuna za naš Dom zdravlja, no zbog zakonskih barijera sredstva iz trenutne financijske omotnice ne možemo povlačiti za specijalne bolnice. Na sastanku s ministrom Kujundžićem objasnili smo probleme s kojima se suočavamo i što bi po našem mišljenju trebalo napraviti da se one uklone. Treba nam vjetar u leđa od strane države, no neke ćemo stvari pokušati i izravno rješavati s Bruxellesom - naglasio je župan Kolar i najavio inicijativu za osnivanje zdravstvenog klastera Krapinsko-zagorske županije.