Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
zagrebačka županija

Isplata 5,3 milijuna kuna za 148 poduzetnika

Foto: Photo by rawpixel on Unsplash
Potpore su dodijeljene u tri kategorije: za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u proizvodne i neproizvodne djelatnosti, te za početak poslovanja

Zagrebačka županija objavila je u ponedjeljak kako kreće isplata 5,3 milijuna kuna bespovratnih potpora za 148 poduzetnika, dodijeljenih temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u ovoj godini.

Na natječaju je zaprimljeno 268 zahtjeva, a odobreno 148 potpora, bodovne liste i informacije o dodjeli subvencija dostupne su na službenim stranicama županije. U tijeku je priprema dopisa i ugovora koji će biti poslani korisnicima potpora.

stvaraju sretne poduzetnike Zbog doprinosa gospodarstvu, nazivaju ih 'tvornicom novca'

Potpore su dodijeljene u tri kategorije: za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u proizvodne i neproizvodne djelatnosti, te za početak poslovanja.

Najviše sredstava, ukupno 3,3 milijuna kuna, usmjereno je na ulaganja u proizvodne djelatnosti, potore, u iznosu od 33.000 do 80.000 kuna, dobilo je 45 mikro i malih subjekata malog gospodarstva.

Za potpore subjektima u neproizvodnim djelatnostima županija je izdvojila 1,2 milijuna kuna, dobilo ih je 39 subjekata u iznosima od 12.000 do 40.000 kuna.

poduzetnici Analiza gospodarskih kretanja Tri četvrtine poduzetnika poslovalo pozitivno, izvoz povećan za 14 posto

Poduzetnike koji tek počinju poslovati, njih 64, županija je poduprla s ukupno 858.000 kuna, dodijelivši im od 7000 do 15.000 kuna.

Na natječaj, otvoren od kraja svibnja do kraja lipnja, mogla su se javiti trgovačka društva, ustanove i obrti, subjekti malog gospodarstva koji imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji i prijavljuju projekt koji se u njoj realizira.